Griekse yoghurt cake

Januari is weer begonnen; de maand waarin veel mensen het goede voornemen hebbenΒ  om wat gezonder te gaan leven en wat kilootjes kwijt te raken! Nu hoeft gezond eten niet saai te zijn en je hoeft als tussendoortje echt niet per se alleen op komkommers te knabbelen! Een plakje van deze griekse yoghurt cake met amandelen, rozijnen en cranberries, kan namelijk prima als voedzaam tussendoortje. Ik beloof je dat het langer verzadigd dan een halve komkommer πŸ˜‰

Wat heb je nodig?

  • 300 gram griekse yoghurt
  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 50 gram honing
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 75 gram rozijnen
  • 50 gram cranberries
  • 25 gram amandelschaafsel

Hoe maak je deze griekse yoghurt cake?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier
  2. Meng de griekse yoghurt, met het speltmeel, honing, eieren, bakpoeder en vanillepoeder. Het blijft een nogal dik deeg, dit klopt!
  3. Roer hier vervolgens de rozijnen, cranberries en het amandelschaafsel doorheen. Hou wat amandelschaafsel achter de hand, om zo over je cake heen te strooien.
  4. Doe het beslag in de cakevorm en bestrooi met het overige amandelschaafsel
  5. Bak de cake af in 30 Γ  40 minuutjes.
  6. Geniet van je cake!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.