Granola koeken

Eens per 2 weken sta ik in de keuken om weer een lading verse granola te maken. Het is namelijk het favoriete ontbijtje van mijn vriend, en ik vind het geen ramp om dit te maken. Onder in de bus, ontstaan er altijd kleine restjes. Deze restjes besloot ik laatst te gebruiken, om lekker knapperige koeken mee te bakken! En knapperig: dat werden ze zeker! Smakelijk: dat ook πŸ˜‰

Wat heb je nodig? (voor 8 grote of 12 kleinere koeken)

  • 60 gram roomboter
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 15 gram honing
  • 50 gram speltmeel
  • 90 gram granola
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snufje zout

Hoe maak je deze koeken?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Doe de roomboter met de honing en de kokosbloesemsuiker in een pannetje en smelt dit al roerend. Blijven roeren is erg belangrijk, anders heb je kans dat dit mengsel aanbrandt, en dat wil je niet!
  3. Haal het pannetje van het fornuis en roer hier nu het zout, speltmeel en bakpoeder doorheen. Als dit goed opgenomen is, roer je hier ook de granola nog doorheen.
  4. Verdeel het deeg in 8 of 12 delen, duw deze wat plat op de ovenplaat. Let op dat je goed ruimte open laat tussen de koeken, want ze gaan flink uitlopen in de oven!
  5. Bak de koeken af in ongeveer 12 Γ  15 minuten!
  6. Bewaar ze in een luchtdichte trommel!
  7. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.