Goulashsoep

Mijn vriend vroeg me al een tijdje of ik eindelijk eens goulashsoep wilde maken. En dan geen soepje voor de lunch, maar nee, een lekker vullende maaltijdsoep! Mijn vriend heeft namelijk erg goede herinneringen aan deze soep, en aan mij was de mooie uitdaging om deze herinneringen op te halen met een homemade soepje. Ik dook de keuken in en ging hiermee aan de slag!

Wat heb je nodig voor deze soep? (Ik maakte hiermee een grote pan. Zeg zo’n 6 kommen)

  • 400 gram runderriblappen
  • 1 liter runderbouillon
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 75 gram fusilli
  • 25 gram roomboter
  • 15 gram speltmeel
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 aardappelen
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl cayennepeper
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze soep?

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet dit af en zet de fusilli opzij
  2. Snipper de uien en het knoflook. Snij de paprika’s in kleine blokjes. Schil de aardappels en snij deze in kleine blokjes.
  3. Snij de runderriblappen in kleine blokjes.
  4. Verhit een soeppan en doe hier de roomboter in. Bak hier de uien en de knoflook in, tot ze glazig zijn. Voeg hierna de blokjes rundvlees toe. Bak deze rondom bruin. Voeg het paprikapoeder, komijn, cayennepeper en het speltmeel toe en roer dit goed rond.
  5. Voeg de tomatenblokjes en het bouillon toe. Breng dit aan de kook. Zet de soeppan op het laagste pitje, zodat het kan blijven sudderen, maar niet blijft koken.
  6. Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes en de fusilli toe.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout
  8. Laat de soep doorsudderen tot het een lekker dikke maaltijdsoep is.
  9. Eet smakelijk 🙂

Voedingswaarden per kom soep:
225 kCal
Eiwit: 19 gram
Koolhydraten: 23 gram
Vezels: 3 gram
Vetten: 7 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.