Girls Run 11 Steden #1

Na aanleiding van de toffe Netflixdocu (aanrader!) ‘From Fat to Finishline’, kreeg ik het idee om ook een estafetteloop te gaan doen! Ik moest alleen nog een geschikte estafette én leuke teamies vinden. De estafetteloop had ik vrij snel gevonden: toen ik las van de Elfsteden Estafette was de keuze snel gemaakt. Dat moest hem gaan worden! 221km door Friesland, in 24 uur tijd. De nacht doorhalen en lopen. Toen moest ik alleen nog leuke mensen vinden om hem mee te lopen. Ik plaatste een oproepje op Instagram en binnen een uur had ik een groep leuke meiden verzameld en werd het gezellig druk in onze groepsapp: Girlsrun11steden was een feit 🙂 We zijn te volgen via Instagram, op @girlsrun11steden – en we stellen ons hier even aan jullie voor. En uiteraard zullen er op deze blog af en toe updates komen over onze training, en hoe het met ons gaat!

Emma (24)

 • Hardloper sinds: januari 2017
 • Waarom doe je mee aan Girlsrun11steden?: ‘Ik zag de oproep van Petra en dacht: gaaf! Waarom niet?! Een nieuw doel en dat met een groep die elkaar kan motiveren en ervaren lopers waar ik als beginnende loper nog behoorlijk wat van kan leren! Dus ik heb me aangemeld en ik ben ontzettend blij dat ik met deze leuke groep dames die uitdaging aan mag gaan!
 • Wat is je ultieme hardloopdoel?: ‘Een marathon en misschien zelf een ultra trailtocht. Een aantal leden van mijn loopvereniging loopt nu de transalpine run, dat lijkt me ontzettend mooi om te kunnen!’

Mirjam (25)

 • Hardloper sinds: ‘In 2014 liep ik mijn eerste 5km, toen liep ik af en toe, tot ik in 2016 10km kon en sinds maart dit jaar ben ik weer fanatiek (2-3 keer in de week) aan het lopen’
 • Waarom doe je mee aan Girlsrun11steden?: ‘Toen Petra me vroeg zei ik al metéén ja. Een loopevenement kan zoveel gezelligheid brengen. We zijn hier een vriendengroep aan het ‘maken’, simpelweg omdat we één grote hobby delen: hardlopen!’
 • Wat is je ultieme hardloopdoel?: ‘Nou, dat is op dit moment om een halve marathon te lopen. Als alles goed gaat gebeurt dat binnen een maand, op 8 oktober! Daarna ga ik mijn grenzen misschien nog verder verleggen…’

Claire (22)

 • Hardloper sinds: ‘Sinds 2013, maar het afgelopen jaar vanwege ziekte helemaal niet kunnen lopen en nu sinds een aantal weken weer langzaam aan het opbouwen. Met de nadruk op langzaam, want helaas kun je het opbouwen niet forceren. Hoewel ik graag zou willen dat het sneller zou gaan, ben ik blij met de resultaten die ik boek momenteel. Mijn gezondheid is het belangrijkste en langzaam begint mijn lichaam te wennen aan de trainingen en belasting. Steeds iets sterker, steeds iets sneller en steeds iets gezonder!’
 • Waarom doe je mee aan Girlsrun11steden?: ‘Toen ik de oproep van Petra langs zag komen op Instagram, werd er iets in mij geprikkeld. Zal ik, of zal ik niet? Een grote uitdaging die mij toch wel aan het twijfelen bracht, want ik had nog geen idee of mijn lichaam de trainingen aan zou kunnen. Maar aangezien Rome ook niet in één dag gebouwd is en je je soms zult moeten richten op het proces en niet het einddoel, besloot ik om toch mijn hart te volgen en een berichtje te sturen. Inmiddels groeit mijn vertrouwen en weet ik dat het goed gaat komen. Blij om deel uit te mogen van dit enthousiaste team en enorm benieuwd naar hoe wij deze uitdaging gaan volbrengen!’
 • Wat is je ultieme hardloopdoel?: ‘Mijn ultieme hardloopdoel is toch wel het lopen van een marathon, maar dit zal zeker een langer termijn doel zijn. Ik loop vooral voor mijn plezier en voor mijn gezondheid. Ik geniet van het proces wat ik mag doormaken en ik zie wel waar het schip gaat stranden. En mocht die marathon er ooit van komen, of niet, ik wéét dat het hardlopen mij mijn gezondheid heeft gered en dat is het meest waardevolle wat er is!’

Maartje (29)

 • Hardloper sinds: ‘vanaf 2013. Ik was toen afgestudeerd als ergotherapeut, was aangekomen en vond tijd om te gaan afvallen. Hardlopen leek mij altijd al heerlijk. Althans dat dacht ik dan, hoe makkelijk dat die mensen op tv ging, hoe zwaar ik het had met de lessen van Evy. Ik weet nog goed dat ik het heul wat vond om 11minuten aan één stuk te rennen ! Nu ren ik op momenten 2,5uur! Ik ben helaas door alleen het hardlopen niet afgevallen, voeding speelt hier echt een hele grote rol in, daar kwam ik een jaar later achter en verloor 10kilo, mijn ultieme doel!’
 • Waarom doe je mee aan Girlsrun11steden?: ‘ Ik zag Petra haar oproep, en haar enthousiasme over deze run, en werd gelijk aangestoken haha.. Ik vind het sowieso leuk om nieuwe mensen te leren kennen, en hoe leuk is dat om dat te doen terwijl je iets doet wat je ERG leuk vind (hardlopen)! Daarnaast ben ik volgens mij nog nooit in Friesland geweest, dus ik ben erg nieuwsgierig!’
 • Wat is je ultieme hardloopdoel?: ‘de marathon lopen! Deze ga ik hopelijk voltooien in 2018. Wanneer me dit gelukt is, wil ik me gaan focussen op mijn snelheid en wellicht looptechniek!’

Silvia (30)

 • Hardloper sinds: In april 2013 kocht ik mijn eerste hardloopschoenen – sinds januari dit jaar ben ik pas echt goed aan het trainen!
 • Waarom doe je mee aan Girlsrun11steden?: ‘Waarom? Omdat ik gek ben! Haha. Nee. IK zag de oproep van Petra op Instagram en dacht: ‘oh wauw, dat is een mooie uitdaging en een hele bijzondere ervaring! Daar wil ik aan mee doen!’
 • Wat is je ultieme hardloopdoel?: ‘Geen idee eigenlijk, ik ben begonnen met hardlopen op aanrader van mijn psychotherapeut. Puur om mijn hoofd ‘leeg’ te lopen. Dit werkt perfect en dat er stukje bij beetje meer kilometers met meer snelheid bij komen is alleen maar mooi!’

Tanja (39)

 • Hardloper sinds: ‘Toen ik een aantal jaar geleden voor het eerst mee deed aan een survivalrun dacht ik dat ik een goede conditie had omdat ik 4x per week een groepsles deed in de sportschool. Echter waar de andere survivalrunners tijdens het lopen konden uitrusten van de zware hindernissen was het lopen voor mij nog zwaarder dan de hindernissen zelf. Dat moest anders en dus ben ik met een briefje met opbouwschema en een stopwatch begonnen met hardlopen’
 • Waarom doe je mee aan Girlsrun11steden?: ‘Over twee weken ( een paar dagen voor mijn 40e) hoop ik mijn eerste marathon te finishen in Berlijn. Bang om daarna in een zwart gat te vallen qua lopen, leek een nieuw doel hebben mij wel handig. Ik ben altijd in voor iets nieuws en voor uitdagingen dus toen ik het oproepje van Petra las was ik meteen enthousiast. En een half uur later hoorde ik dat ik als oudste loper deel uit mag maken van dit super leuk en gevarieerd team!’
 • Wat is je ultieme hardloopdoel?: ‘na de marathon over twee weken wil ik meer trailruns gaan lopen. Ik heb er nu een paar gedaan en vind het super qua omgeving en sfeer. Ook wil ik meer cross triathlons gaan doen. Puur genieten van het buitenspelen en de natuur!’

Els (34)

 • Hardloper sinds: 19 augustus 2017 (nee, geen typefout!)
 • Waarom doe je mee aan Girlsrun11steden?: ‘Omdat ik de afgelopen 9 maanden flink ben afgevallen was ik opzoek naar ‘middelen’ om gezond te leven, en iets wat makkelijk in mijn huidige leven in te passen was. Na het bekijken van de documentaire ‘From fat to finishline’ was ik erg enthousiast over hardlopen. Ik besloot te gaan lopen en kwam na mijn eerste poging heel enthousiast thuis. Heerlijk vond ik het! Niet kort daarna zag ik de oproep van Petra waarbij zij opzoek was naar andere hardlopers die mee wilde doen met de 11 steden run. Daarbij gaf ze aan dat het niet uit maakte hoe lang of ver je kon hardlopen, en dat alle niveaus welkom waren. Binnen een minuut na het lezen van de oproep had ik al gereageerd! Wat was het gaaf om nu ook echt een doel te hebben waarvoor ik kan gaan trainen. Super leuke bijkomstigheid is natuurlijk om andere fanatieke hardlopers te ontmoeten die hetzelfde doel hebben en die tips and tricks met elkaar delen’
 • Wat is je ultieme hardloopdoel?: ‘wat zou het gaaf zijn als ik een keertje de halve marathon zou kunnen lopen! En stiekem droom ik van een hele marathon in New York! Maar eerst maar even focussen op de 11 steden run 😉 ‘

Joanka (27)

 • Hardloper sinds: ‘Door de jaren heen een aantal keer begonnen zonder echt door te zetten, tot zomer 2014, toen ik uiteindelijk naar m;n eerste loop heb opgebouwd: de 4 mijl van Groningen. Sindsdien ook wel periodes niet gelopen, maar nu ongeveer een half jaar weer fijn 2-3x in de week. Mijn volgende doel is de Zevenheuvelenloop in november’.
 • Waarom doe je mee aan Girlsrun11steden?: ‘De docu ‘From Fat to Finishline’ was een van de dingen die me inspireerde om fitter te worden: uiteindelijk wilde ik voornamelijk wat kilo’s kwijt, zodat ik goed kon hardlopen (niet andersom 🙂 ) en aan dit soort leuke evenementen mee kon doen. Het lijkt me geweldig om elkaar te motiveren en te helpen door zo’n tocht (en de voorbereiding heen).’
 • Wat is je ultieme hardloopdoel?: ‘Ja, (ook) voor mij is dat toch wel de marathon. Vooral om steeds meer te ontdekken wat ik lichamelijk, maar ook mentaal allemaal aankan! Maar dit mag gerust nog een tijdje duren, rustig opbouwen is belangrijk :)’

Karin (27)

 • Hardloper sinds: ‘Vanaf 2013 ben ik begonnen met hardlopen, in 2014 liep ik mijn eerste wedstrijd, de halve marathon van leiden. Ongetraind, ik wist niks van lopen en ben gewoon op de kracht die ik had gaan lopen, het was zwaar maar gewoon netjes 2u10 gelopen. Met de kennis die ik nu heb snap ik echt niet hoe ik die tocht overleefd heb. Geen water op zak, geen sportvoeding mee, niks. Maar het heeft me wel geprikkeld. Ik wilde een hele marathon lopen. Sindsdien ben ik mij gaan verdiepen in hardlopen. Met de hele marathon van den Haag op de planning, ging ik aan de slag. Maar toen werd ik zwanger en ging het feest niet door. Na de bevalling ben ik gelijk weer gaan lopen en halve marathons gaan lopen om toch weer naar die hele te werken. Helaas kreeg ik te horen dat mijn knieën niet sterk genoeg waren hiervoor en eerst echt jaren kracht zou moeten opbouwen. Sindsdien ben ik eigenlijk alleen nog maar bezig met wielrennen.’
 • Waarom doe je mee aan Girlsrun11steden?: ‘om het wielrennen weer te doorbreken en het hardlopen weer op te gaan pakken. Aangezien dit een hele mooie uitdaging is met kortere afstanden is dit weer haalbaar voor mij om naar te werken!’
 • Wat is je ultieme hardloopdoel?: ‘Om ooit toch nog eens die hele marathon van mijn bucketlist af te kunnen strepen! Vroeg of laat is het wel mijn tijd en loop ik hem gewoon uit! Ook wil ik heel graag de halve marathon van Carcasonne lopen. Hier ging ik vroeger altijd als klein kind op vakantie en het lijkt me prachtig om daar weer eens terug te gaan en een prachtige tocht te lopen.’

Marjolein (25)

 • Hardloper sinds: ‘Stiekem al vanaf dat ik een klein meisje was. Het zette echter nooit echt door. Drie jaar geleden veranderde dat en nu probeer ik 3x per week te lopen. Ik loop echt voor mijn plezier en hoef niet de snelste te zijn: als ik maar loop! Daarom schrijf ik me regelmatig in voor loopwedstrijden en obstacleruns, zodat ik altijd iets heb om voor te lopen. (Vooral fijn op die dagen dat je even geen zin hebt!)’
 • Waarom doe je mee aan Girlsrun11steden?: ‘De dag dat ik de oproep zag, voelde ik me niet goed. Ik zat niet lekker in mijn vel en zocht naar verandering. Bij het zien van de oproep van Petra was ik zo enthousiast dat ik zonder nadenken reageerde. Wat het precies inhield, maakte me niet eens uit. Het klonk zo gaaf dat ik dat wilde meemaken. Binnen een uur vertelde Petra dat ik erbij zat en mijn hele dag was vergeten. Dat enthousiasme en die kick waardoor je alles even vergeet is waarom hardlopen zo leuk is en hoeveel leuker nog is het om dat te delen met elf super leuke en gemotiveerde meiden.Wat hebben er er zin in zeg!’
 • Wat is je ultieme hardloopdoel?: ‘Volgend jaar neem ik revanche op de halve marathon. Mijn eerste halve ging door omstandigheden niet goed en dat wil ik graag overdoen. Daarna ga ik me meer verdiepen in trailrunning. Genieten is wat ik vooral wil blijven doen: van het lopen, de wedstrijden en de energie die het geeft. Echt een ultiem hardloopdoel heb ik niet… maar als ik vaker op mooie plekken mag rennen als toen ik in Indonesië heb gedaan op de Rinjani, dan stem ik voor!’

Nora (30)

 • Hardloper sinds: een jaartje of 7
 • Waarom doe je mee aan Girlsrun11steden?: ‘Het is een heel ander soort evenement, wat ook op mijn verlanglijstje stond. En juist super leuk om dat met een onbekende groep meiden te doen! En na het oproepje van Petra dacht ik jaa dat lijkt me zo leuk! Vooral omdat ik precies het programma van Netflix voor me zag. Lopen in het donker, onbekend terrein, lampje op je hoofd en elkaar aanmoedigen om met z’n allen de finish te halen!’
 • Wat is je ultieme hardloopdoel?: Ooit een marathon…. maar ik gun mezelf onvoldoende tijd om daarvoor nu te trainen, weet ook niet zo goed waar ik de tijd nu vandaan moet halen. Maar ooit!

Petra (27)

 • Hardloper sinds: ‘Een jaartje of 4 à 5? Ik begon om het afvallen een handje te helpen, maar raakte na mijn eerste 5km verslaafd en wilde verder, sneller en langer!’
 • Waarom doe je mee aan Girlsrun11steden?: ‘Zoals ik eerder al schreef: het leek me zo tof om met een groep enthousiastelingen een estafetteloop te doen 🙂 Als ik eenmaal enthousiast ben, dan moet ik er ook mee aan de slag. Gelukkig vond ik deze leuke groep meiden, die mijn enthousiasme deelden!’
 • Wat is je ultieme hardloopdoel?: ‘Ik dénk uiteindelijk nog een marathon lopen. Of een toffe trailrun in het buitenland, met véél hoogtemeters! In ieder geval iets waar de nodige uitdaging in zit!’

 

 

3 reacties

 1. Wouw wat een goed initiatief meiden, en marjolein (mijn zusje) wat gaaf dat je meedoet…Ik ga jullie volgen en heel erg trots op marjolein zijn…stiekem een beetje op jullie allemaal supergaaf dit initiatief you go girls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.