Gevulde kokos honing cupcakes

Heb je ooit wel eens gebakken met kokosmeel? Ik doe het graag, maar kokosmeel is toch wel een bijzonder meel onder de meelsoorten! Kokosmeel wordt gemaakt van zuiver kokosvlees en in glutenvrij. Het is hoog in eiwitten en vezels en dat maakt het een fijn meel om mee te bakken. Wel neemt kokosmeel véél vocht op, waardoor het niet zomaar te vervangen is door meelsoorten als speltmeel en amandelmeel. Het is dus soms zoeken naar recepten die echt goed werken. Gelukkig was het met deze gevulde cupcakes snel raak 🙂

Wat heb je nodig voor 12 cupcakes?

  • 100 gram kokosmeel
  • 125 gram kokosolie
  • 150 gram honing
  • 7 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf vanillepoeder
  • snuf zout
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gehakte noten
  • 25 gram gehakte pure chocolade

Hoe maak je deze cupcakes?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet 12 cupcakevormpjes klaar.
  2. Smelt de kokosolie. Laat dit wat afkoelen en klop hier vervolgens de honing en eieren doorheen, zodat je een romige massa krijgt.
  3. Voeg hierna het kokosmeel, de bakpoeder, het vanillepoeder en het zout toe. Meng dit goed en laat dit 15 minuutjes staan, zodat het kokosmeel het vocht goed opnemen kan.
  4. Roer hier vervolgens de rozijnen, gehakte noten en pure chocolade doorheen.
  5. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en zet deze in de oven. Bak ze in 20 tot 25 minuten gaar.
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.