Gevulde ananas

Toen ik dit idee op Pinterest voorbij zag komen, moest ik hier gewoon iets mee doen. Nu deed ik dit al eerder (check mijn recept voor de smoothiebowl), maar ik wilde ook gewoon een gevulde ananas maken als avondeten. Om eens te serveren tijdens een etentje, want het ziet er zo leuk uit! Al is die ananas snijden nog wel een uitdaging 🙂

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 1 ananas
  • 150 gram kipfilet
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • sesamzaadjes

Hoe maak je deze gevulde ananas?

  1. Snij de ananas door midden. Hol de ananas uit. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes en zet deze even aan de kant. Dep de uitgeholde ananas van binnen wat droog.
  2. Kook de rijst. Zet dit hierna ook even aan de kant.
  3. Snij de kip in kleine stukjes. Meng dit met de sojasaus, de honing en de 2 uitgeperste teentjes knoflook. Bak dit gaar in een koekenpan. Als het gaar is, voeg je de kippenbouillon en de stukjes ananas toe. Laat dit goed indampen, zodat het uiteindelijk een stroperig geheel wordt (dit duurt eventjes).
  4. Snij de prei en rode ui in kleine stukjes. Verhit wat olie in een wokpan en wok deze groenten 3 minuten. Voeg hierna de rijst toe en meng dit goed door.
  5. Nu het leukste: we gaan de ananas vullen: Vul de helft met het rijstmengsel. De andere helft vul je met de kip/ananas. Strooi er hierna wat sesamzaadjes overheen en je dinner is ready!
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.