Getting fit again #8

Er is alweer een week voorbij. Vroeger vond ik een week eindeloos lijken, tegenwoordig lijken de weken voorbij te vliegen, voordat ik met mijn ogen heb kunnen knipperen. Ik word oudΒ πŸ˜‰Β Het was best een goede week, maar wel met wat hobbels along the way. Lezen jullie mee?

Maandag –Β was het tijd om goed voor mezelf te zorgen. Mijn lichaam was moe na de Midwinter marathon van de dag ervoor. Ik besloot mijn dag rustig te starten, m’n crossfitlesje even uit te stellen en gewoon aan mijn herstel te werken. Dus ik deed rustig aan, stond wat te rommelen in de keuken en zorgde voor goede voeding. Ik had ’s avonds 1 nachtdienst, en die ging goed. Lekker om er maar eentje te hebben!

DinsdagΒ – Begon ik met lekker wat uurtjes slapen na mijn nachtdienst. Rond 12 uur kwam ik uit bed. Ik deed even wat rustig aan, en daarna ging ik in de actie. Ik weet inmiddels dat stilzitten me niet helpt, kan dan beter wat gaan doen. ’s Avonds had ik hardlooptraining. Omdat ik zondag een loopje had gehad, mocht ik lekker uitlopen. De training bestond uit 5x 6 minuten rustig lopen, met een paar minuten rust tussendoor. Rustigjes aan toch ruim 8 kilometer gemaakt. Lekker begin van de hardloopweek!

Woensdag –Β Begon met een lesje crossfit… Dit was een lekkere manier om de dag te beginnen. Mijn spieren voelden weer goed na de uitlooptraining en de deadlifts gingen lekker! Verder had ik een rusitg dagje, want ik had lekker vrij. ’s Middags heb ik nog wat shopping cardio gedaan met mijn moeder, even gezellig samen de stad in. Altijd leuk!

Donderdag –Β Had ik een vroege dienst. Deze ging prima, ook al vond ik dat de wekker wat vroeg ging. ’s Avonds besloot ik nog lekker even te gaan hardlopen. Ik had wat virtuele schoppen onder mijn kont nodig, maar toen ik eenmaal liep ging het erg lekker. Totaal 7,2km gemaakt, met daarin wat korte versnellingen! Heerlijk om te voelen dat m’n benen weer hersteld zijn na afgelopen zondag!

Vrijdag –Β Vrijdag begon ik met een vroege dienst. Deze dienst duurde langer, omdat ik aan het eind van mijn dienst nog een overleg met ketenpartners had over suicide onder jongeren. Erg interessant, maar wel het startschot van een te drukke dag voor me. Ik vertrok uiteindelijk om 17u pas uit Utrecht, moest toen nog naar IJsselstein, om nieuwe kleding van de loopgroep op te halen en was uiteindelijk pas om 18.15u thuis. En ik was moe. Gelukkig had mijn vriend gekookt, dus ik kon zo aanschuiven. Door alle drukte besloot ik om mijn hardloopplannen van zaterdag wat te wijzigen. Ik had bedacht om 20km te gaan lopen, maar door mijn vermoeidheid wilde ik me nergens aan vastleggen. Ik besloot dat ik ging lopen, en dat ik wel zou zien hoe ver ik zou gaan…

ZaterdagΒ – Begon ik de dag rustig met pannenkoekjes. Heerlijk, zo voor het hardlopen. Ik voelde me goed en uitgerust, dus ik liep uiteindelijk een fijne duurloop van 15 kilometer. Hierna een snelle douche en me met een herstelmaaltijd op de bank nestelen; deze schaatsfan moest Olympische Spelen kijken! Zo mooi hoe de vrouwen 1, 2 en 3 werden op de 3000m. Ik heb er echt van genoten! Aan het eind van de middag gingen we naar Dagmar, die haar verjaardag vierden. Gezellig feestje gehad πŸ™‚

Zondag –Β Was het al vroeg schaatsen, dus zat ik om 8u al in pyjama onder mijn kleedje om Sven aan te moedigen! Mooi hoor, weer een gouden medaille! Hierna had ik met Emma afgesproken in het bos bij De BIlt om een rondje te gaan hardlopen. Omdat Emma haar hardloopschoenen vergeten was, en ze dus op haar tennisschoenen liep, zijn we niet al te ver gegaan πŸ˜‰ De volgende keer gaan we langer haha! Na een snelle douche en maaltijd mocht ik nog richting Utrecht, om een late dienst te draaien. Drukke maar gezellige dag!

Al met al:Β Qua beweging en eten een goede week. Qua drukte soms ietsje minder. Ik probeer iets minder te moeten van mezelf, maar dat vind ik soms nog wat lastig. Werkpuntje… πŸ™‚

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.