Getting fit again #5

Een nieuwe week, nieuwe kansen. Of eigenlijk was in deze wisselende week vooral het thema: ‘iedere dag is een nieuwe kans’. Vorige week ging goed, deze week ging minder. Daarom heb ik me deze week ook niet gewogen. Het getal daar moet niet altijd leidend zijn voor hoe ik me voel. Vandaar dat de focus is om lekker in mijn vel te zitten, en niet of er een lager getal op de weegschaal komt te staan. Dit klinkt allemaal wel heel deprimerend, en gelukkig valt dat ook wel weer mee. Weet je, lees maar mee ๐Ÿ˜‰

Maandagย – Ik had verrassend weinig spierpijn van de kwart van Egmond, dus besloot ik ’s morgens lekker naar Crossfit te gaan! En dit was een heftig lesje. Mijn benen kunnen best wat hebben, maar mijn bovenlichaam is niet zo heel sterk. Dus bench presses en pull ups,ย not my cup of tea!ย Maar… goed om het juist te doen. Zelfs met 3 elastieken had ik moeite met de pull ups. Niets om me voor te schamen: ik train om sterker te worden, en nu kan ik juist vooruitgang gaan boeken! Na het crossfitten heb ik lekker rustig aan gedaan en daarna een late dienst gedraaid. Qua voeding een goede dag gehad.

Dinsdag –ย Lekker een dagje vrij. En ik had ’s nachts heel slecht geslapen, dus ik was moe. Ondanks mijn vermoeidheid heb ik toch nog lekker wat keukencardio gedaan (mijn ding op dinsdag). ’s Middags deed ik een powernap, waar ik aardig van opknapte. Toch viel mijn avondeten niet lekker, en at ik maar de helft van mijn portie op. Dat dit te weinig was, bleek wel na mijn looptraining: ik had รฉcht trek toen. Mijn looptraining ging overigens lekker. Op het programma stonden intervallen: 2 series van 800m-600m-400m op 90% en daarna nog 3x 200m op 100%. Het verbaasde me hoe lekker het ging: hoeveel power ik nog in de laatste 200’tjes kon leggen. Lekker! Geeft weer positieve energie voor de komende loopjes.

Woensdag –ย Begon ik met een vroege dienst, en die was drรบk. Ik wilde eigenlijk ’s avonds nog gaan hardlopen, maar dit is er niet van gekomen. Ik had de afgelopen dagen wat stress en zat niet lekker in mijn vel, waar ik redelijk goed doorheen gekomen ben. Maar juist toen ik ging ontstressen ging het mis: ik was moe, de spanning kwam eruit en ik was alleen thuis. En het eten lag voor het oprapen. Helaas had ik daardoor een eetbui. Ik heb gelukkig fijn kunnen ventileren bij mijn vriend en 2 vriendinnetjes, dus dat luchtte wel op. En vandaar dat de quote van woensdag was: ‘Every day is a new beginning’.ย Morgen is er weer een nieuwe dag. Een nieuwe dag, met nieuwe kansen. En die ga ik gewoon weer pakken!

Donderdagย – Had ik gelukkig geen last van de naweeen van mijn eetbui, en ging ik lekker hardlopen. Code oranje of niet, de kilometers moesten gemaakt worden. Ik deed 3.2km met volle tegenwind en vervolgens 2.8km terug met volle wind mee. Die wind mee was echt een fรฉรฉstje! Het ging heerlijk. Toen ik later mijn kilometertijden terug zag, kon je ook wel heel goed zien wanneer het hard waaide en wanneer niet ๐Ÿ˜‰ Ik had verder in de avond nog een late dienst, die zonder al teveel problemen voorbij ging. Qua voeding gelukkig weer een goede dag gehad!

Vrijdag –ย Had ik een vroege dienst. Aangezien ik de avond ervoor late dienst had, had ik een onwijs korte nacht. En dit was niet zo’n succes. Ik was moe. Echt moe. We hadden eigenlijk ’s avonds nog een teamuitje gepland staan, maar die ging uiteindelijk niet door. Qua vermoeidheid was ik er erg blij om. Ik was allang blij dat ik ’s avonds gewoon met een bakje eten op de bank kon neerploffen, in m’n pyjama. Prima dagje!

Zaterdagย – Was het tijd om aan mijn goede voornemens te werken. Aan 2 goede voornemens eigenlijk: m’n duurlopen weer netjes doen en m’n kilometers opvoeren รฉn vaker samen lopen met de boyfriend. En gelukkig was het goed te combineren en deden we samen 16km. Ze gingen erg lekker. M’n hartslag ging niet te hoog, ik kon lekker blijven kletsen en de kilometers vlogen eigenlijk voorbij. Wel was ik de rest van de dag een bรฉรฉtje moe. Maar gelukkig stond er verder niets op de planning, dus was dit geen enkel probleem!

Zondag –ย Zondagochtend ging ik naar een foodiesbreakfast in Rotterdam. Picture: 20 vrouwen die allemaal graag in de keuken staan en allemaal iets lekkers hebben gemaakt. Jup: eetfestijn! Ik heb het redelijk oke gehouden, maar er wel van genoten en veel lekkers geproefd. Gevolg: geen lunch meer nodig ๐Ÿ˜‰ Daarna draaide ik nog een late dienst en waren er eigenlijk geen bijzonderheden in mijn dag ๐Ÿ™‚

Hoe ging deze week?ย Ja, wat wisselend dus. Eetbui gehad, een keertje minder gelopen dan gepland. Maar wel goed herpakt, en dat is toch wel het belangrijkste heb ik gemerkt. Dipjes zijn okรฉ, en horen erbij. Maar een dipje moet geen DIP worden, en dat is iets wat ik steeds beter begin te leren gelukkig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.