Getting fit again #3

Mijn hoofddoelen voor dit jaar zijn duidelijk: #breaking2, het liefst in mei tijdens de IJsselsteinloop en #breaking5, tijdens de marathon van Berlijn. Maar om die doelen te bereiken, is het tijd om weer back in shape te komen, want die is momenteel nog niet zoals ik hem voor ogen heb! Ik neem jullie mee op de weg richting mijn fitheid. Die niet altijd in een rechte lijn gaat. En dat ondervond ik deze week maar weer…

Maandag – Nieuwjaarsdag. Het idee was dat Bjorn en ik het jaar zouden beginnen met een hardlooprondje, maar dit kwam niet verder dan het idee zelf. We waren moe van oudjaarsnacht. Overdag nog langs familie geweest, en hier eindelijk een oliebol gegeten. Dat de beweging die dag ontbrak, was even prima. Mijn voeding was in ieder geval goed!

Dinsdag – Was qua voeding een erg goede dag. Ik had lekker wat keukencardio ingepland en ben de halve dag bezig geweest met recepten maken en uitwerken. ’s Avonds had ik looptraining en kon ik eindelijk mijn nieuwe Kayano’s inwijden! En dat ging in stijl, want de baan lag vol met plassen. Er stond een rustige training op het programma, met 3x 800m op 80% en 3x 600m op 85%. Ze gingen oke, maar toch ging mijn hartslag de hoge kant op…

Woensdag – Begon ik met een vroege dienst en ging ik ’s avonds met vriendin Christine naar de film. Ik was goed voorbereid, had voor de hele dag mijn voeding op peil en heb naar de bios zelfs een bakje ananas meegenomen! Ik had die dag véél gedronken, want tijdens de laatste 15 minuten van de film hoopte ik dat de aftiteling héél snel ging komen, zodat ik naar het toilet toe kon rennen 😉 Had ik toch nog iets aan beweging die dag 🙂 En mn voeding was ook nog eens op peil, dus wederom een goede dag!

Donderdag – Hardlooptijd! Na een havermoutje besloot ik mijn schoenen aan te trekken en een rustig rondje in Z1 te doen. Nou, dat heb ik geweten. Z1 was láááángzaam. Erg langzaam. Ik kon heel goed merken dat mijn fitheid gewoon niet is wat het was op dit moment. It sucks. Ik weet dat ik er wel weer komen ga, maar voor nu is Z1 gewoon een tempo rond de 7’00. Ik moet het maar accepteren. Dat ik daar toch wat meer moeite mee had, dan ik dacht, bleek ’s avonds. Toen een eetmoment toch een eetbui werd 🙁 Jeetje, wat voelde dit als stom en falen zeg. Ik vind het op die momenten écht lastig om mijn hoofd omhoog te houden en het te accepteren. ‘morgen weer een dag…’ klinkt dan altijd zo makkelijk…

Vrijdag – Begon ik moe en futloos. Naweeën van mijn eetbui. Ik wilde ’s middags gaan hardlopen, maar nadat ik wat recepten voor mijn blog had gemaakt, belandde ik op de bank en kwam ik er niet meer vanaf Om 18.30u heb ik mezelf eraf gesleurd en ben gaan hardlopen. Ik zei tegen mezelf: ‘of je nu 10 minuten gaat lopen, of je geplande 90 minuten, lopen gá je’. En het lopen ging eigenlijk erg lekker. 13 kilometer gemaakt in 1u30, ik ben tevreden. Daarna ging ik mijn nachtdienst in. Die kwam ik gelukkig vrij goed door, ook qua voeding 🙂 Goede dag weer dus!

Zaterdag – Was mijn uibrakdagje na mijn nachtdienst. Ik sliep wat korter dan ik wilde in de ochtend. ’s Middags op familiebezoek geweest, waar we ook gegeten hebben. ’s Avonds kwam vriendin Dagmar. En zoals altijd, word ik na mijn nachtdiensten in de avond juist altijd actief. Om 23u zei ik dan ook maar dat slapen wel een goed idee was 😉 Ik had qua beweging dus een rustdag, maar qua eten ging het goed.

Zondag – Zondagochtend begonnen Bjorn, Dagmar en ik wat relaxed. Lekker op de bank de dag begonnen, met een stukje hangoptaart (het recept volgt later op mijn blog!) We gingen alle drie even hardlopen, Bjorn zijn eigen rondje en Dagmar en ik gingen samen. Wat was het koud zeg! Dagmar en ik deden 5km en vonden het toen wel prima, ook omdat we ’s middags nog een workout gepland hadden! Na een snelle douche en wat eten, zijn we richting Helmes Health Centre in IJsselstein gegaan, waar we meededen aan een kickboksles. Dit was echt superleuk! Hierna weer een snelle douche en wat te eten, want Dagmar en ik hadden nog veel plannen. Op naar Utrecht, waar we eerst een rondje door de stad deden en hierna lekker aten bij Miyagi en Jones (aanrader). 2 workouts gehad, dus hier mochten we van genieten. Volledig menu inclusief groot toetje genomen! Heerlijk! En hierna zijn we nog naar de film geweest, The Greatest Showman! Het feit dat ik nu de soundtrack aan heb staan, zegt volgens mij wel genoeg. Wát een toffe film. En wat een leuke dag! 🙂

Al met al: Was het een goede week. Jammer van de eetbui donderdag, maar ik ben er niet in blijven hangen en heb me goed herpakt. De weegschaal was zondagochtend dan ook erg lief. Ik kies er bewust voor om niet te delen welk lager getal erop stond. Ik weet dat veel van mijn volgers ook bezig zijn met afvallen en gezonder leven, en ik wil geen ‘standaard’ scheppen. Soms val je wat meer of minder af dan de week ervoor, en het helpt niet om je hierbij te vergelijken met anderen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.