Getting fit again #16

Het was weer een lekker drukke week, met daarin een mooie meting om te kijken hoe het ervoor staat met mijn conditie. Helaas ook een week met een kleine lichamelijke tegenvaller. Hopelijk gooit deze geen roet in het eten richting de IJsselsteinloop, maar daarover verder op in deze blog meer… Hoe mijn week was? Let’s check it out!

Maandag – Maandag zou geen maandag zijn zonder een uurtje Crossfit in de ochtend en een late dienst. En dat was ook precies hoe mijn maandag eruit zag. Crossfit was pittig, 5x 5 minuten knallen! De warming up van 800m hardlopen lag me echt een stuk beter. Maar hey, je wordt niet sterker als je in je comfort zone blijft, dus waren die 5x 5 minuten knallen erg lekker! 🙂

Dinsdag – Pfff, dinsdag. Dinsdag was mijn vrije dag, maar het was echt zo’n dag waarvan ik dacht ‘wat moet ik ermee?’. Ik wist dat er in de avond een 5km op het programma stond, die ik vol gas wilde gaan, om te kijken wat erin zat op dit moment. De hele dag voelde ik me moe en lusteloos. Nergens zin in. De hele middag hingen wij op de bank, lekker Designated Survivor te bingen. We hadden nog wat afleveringen in te halen. In de avond gingen we met wat loopmaatjes van BodyRun naar Utrecht, voor de eerste editie van de ZomeravondCup van dit seizoen. Ik ging dus voor de 5 kilometer. En ik ging ietsje te snel van start. Tot kilometer 3 liep ik onder mijn PR, maar daarna werd het pittig en nam mijn tempo af. Toch ben ik helemaal niet ontevreden met mijn eindtijd; 26:21 zat maar 27 seconden boven mijn PR. De vorm is er niet compleet, maar het ziet er niet slecht uit!

Woensdag – Had ik een vroege dienst, waarin ik me actief en productief voelde. Ik deed lekker veel werk, en dat is best eens fijn (niet dat ik normaal niets doe ofzo… maar toch! In de avond besloot ik even rustig uit te gaan lopen, na mijn 5 kilometer van gisteren. Ik besloot 30 minuutjes in zone 1 te gaan lopen. Ik kon mijn hartslag vrij gemakkelijk onder de 140 houden, en dat was een goed teken; mijn lichaam herstelde dus goed van mijn loopje van dinsdag. Ik maakte ruim 4 kilometer! Mijn post op Instagram daarna maakte veel reacties los, leuk!

Donderdag – Begon ik de dag met een kort uitstapje met mijn lieve zusje, deed ik wat keukencardio (hallo snijkoek met blauwe bessen en een lekker broodje) en had ik daarna nog een late dienst. Die dienst was lekker rustig, dus had ik een echt goede rustdag!

Vrijdag – Hallo Koningsdag! Zoals ik al gepland had, begon ik mijn dag met een duurloop. Dit was mijn eerste echte duurloop in een maand tijd (iets met vakantie) en het verbaasde me hoe makkelijk mijn 15 kilometer ging. Hartslag bleef keurig laag en ik liep mijn kilometertijden lekker stabiel. Ik kon daardoor echt genieten van de mooie route die ik liep. Helaas kreeg ik aan het eind wel last van een pijntje in mijn heup; ik heb die op vakantie opgelopen en hij wil toch niet weg gaan. Daarom aankomende week een afspraak bij de fysio gepland, om het even te laten checken allemaal. Na mijn duurloop heb ik even rustig aan gedaan, omdat ik ’s avonds nog een late dienst moest draaien. Enerverende Koningsdag he?

Zaterdag – Ging ik in de ochtend een hardloopbootcamp doen, helaas de allerlaatste die door trainer Jelle werd gegeven! Het was een lekkere training en daarna hebben we nog gezellig even thee gedronken met elkaar. De rest van de dag bleef vriendin Dagmar gezellig. In de avond hebben we met Magioni pizza en slechte films op de bank gehangen!

Zondag – Hadden we onze 2e Elfsteden Meeting! Met deze leukerds ga ik in juni de Elfsteden Estafette lopen! Superveel zin in! Het werd een ritje naar Dalfsen, dus ik was even onderweg. We hebben alles nog even besproken en een hoop leuke foto’s gemaakt! Na het reisje naar Dalfsen wilde ik in de avond óf nog een klein stukje gaan hardlopen óf even gaan slapen. Beide zijn er niet van gekomen (ik was te lui, maar ik viel vervolgens niet in slaap), dus ben ik zonder vooruit te slapen mijn eerste nachtdienst in gegaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.