Getting fit again #14

Vorige week had ik een lastige week, met een eetbui, die in mijn hoofd een beetje de toon voor de rest van de week leek neer te zetten. Dat mentale stukje blijft toch een dingetje hoor. Gelukkig ging het deze week beter. Het was de laatste week voor mijn vakantie. Als jullie dit lezen, zit ik namelijk in het zonnige Miami. Heel vervelend 😉 Maar goed, zonder jullie jaloers te willen maken: kijken jullie mee hoe mijn week was?

Maandag – Maandagen zijn meestal voor crossfit en late diensten. En deze maandag vormde geen uitzondering op deze regel 😉 Ik begon de ochtend met een pittig uurtje crossfit. Direct toen ik de workout zag, wist ik 2 dingen heel zeker. 1. Dit ging pittig worden. 2. Dit zou een hoop spierpijn op gaan leveren. De workout bestond uit veel deadlifts, hand released push-ups en shoulder presses. Auw! Ik voelde ’s middags al de eerste pijntjes ontstaan. Maar hey, niet klagen, want ik had nog een late dienst te gaan!

Dinsdag – Had ik lekker vrij. De dag vulde zich al snel met wat rommeldingetjes en een ziekenhuisbezoekje. In de avond stond er baantraining op het programma. Een pittig programma deze keer, namelijk 8x 400m op 105%. 105% houdt voor mij in dat ik een 400m in 2.01min loop. En hoewel ik erg tegen deze training op zag, liep ik de 400’s allemaal in 1.58! Dus die gingen erg lekker! Tevreden over deze fijne training!

Woensdag – Had ik overdag vrij, omdat ik de nachtdienst in zou gaan. ’s Morgens ging ik even de stad in, om wat laatste dingetjes voor de vakantie te kopen. Aan het eind van de middag had ik met Dagmar afgesproken bij Miyagi&Jones, waar we gingen eten voordat we naar de film zouden gaan. En eten bij MIyagi&Jones is een feestje. En… die toetjes. Oh, die toetjes. Heaven. Het werd een lange dag voor me, want ik moest ’s avonds de nachtdienst in. Gelukkig ging de nacht vrij snel en makkelijk!

Donderdag – Na ruim 5 uurtjes slaap, begon mijn dag weer. Ergens in de middag was het voor mij ontbijtjestijd, zo werkt dat. Ik voelde me wat moe, en had een rustige middag. In de avond besloot ik dat ik voldoende energie had om een rondje te gaan lopen. Uiteindelijk werd dit een kort rondje, en maakte ik 5 kilometer. Daarna moest ik nog een nachtdienst draaien, en die was enorm pittig. Met veel moeite ben ik hem doorgekomen…

Vrijdag – Sliep ik maar 3 uurtjes na mijn nachtdienst. Niet zo handig. Al voelde ik me klaar wakker toen ik om 10 uur alweer wakker was. Ik besloot mijn koffer vast te gaan inpakken voor de vakantie en ik dook de keuken in om deze leuke vegan mini taartjes te bakken, zodat de meiden van m’n Elfsteden team hier zondag van konden genieten! In de avond was ik vervolgens wel echt moe, dus lekker op tijd m’n bed in gegaan!

Zaterdag – Was een beetje een druk regeldagje voor de vakantie. We wilden eigenlijk nog wel hardlopen, maar er was gewoon geen tijd voor, en ik had geen zin om me te haasten. ’s Middags had ik nog een afspraak bij de opticien, want ik heb sinds een week lenzen. Het is wat wennen, maar ik zie wel echt een stuk beter. En dat is een vooruitgang. ’s Avonds kwamen Marjolein en Mirjam logeren, omdat we zondag de IJsseltrail gingen lopen met elkaar. Er kwamen uiteraard lekker wat chipjes op tafel. Moet kunnen toch?

Zondag – Liep ik met de 4 van de leuke toppers van GirlsRun11Steden de IJsseltrail. Ik schreef hier maandag een verslagje over, mocht je het leuk vinden om die te lezen! Na een trail van 10 kilometer hadden we bij mij thuis een meeting met het hele team, inclusief gezellige high tea! Lekker van genoten. ’s Morgens 10 kilometer gelopen en balance is the key, dus dat moest kunnen! Wat een leuke meiden zeg! Onwijs leuk om te merken dat een groepje bij elkaar geraapte meiden zo’n leuke groep met elkaar vormen! ’s Avonds pakte ik nog wat laatste vakantiedingetjes in en dook ik vroeg in bed. Maandag ging namelijk om 4.45u de wekker. Miami roept!

Hoe gaat het nu met voeding? Ik merk dat ik hier wat minder over schrijf. Ik probeer me momenteel vooral te focussen op ‘balans’ en ‘goed in mijn vel zitten’. Ik wil nog wel wat gewicht kwijt, maar dit hoeft niet snel te gaan. Op dit moment ben ik weer ruim 1,5e week eetbuivrij. Er komen nu 3 weken vakantie aan. Vakantie staat voor mij voor genieten. Dit houdt niet in dat ik me vol prop met van alles en nog wat, maar een goed evenwicht zoek tussen beweging en lekker eten. Over het algemeen lukt dit me aardig goed. Ik kom hier na mijn vakantie nog eventjes op terug bij jullie!

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.