Getting fit again #13

Of het een goede week was? Daar kan ik kort over zijn. Het was een week waar ik alles behalve tevreden over was. En dat is niet omdat de hele week niet leuk was, of omdat ik ‘fouten’ bleef maken, maar omdat ik een eetbui heb gehad afgelopen week. En, alles of niets denker die ik ben, dat zorgt in mijn hoofd ervoor dat ik eigenlijk ontevreden ben over mijn hele week. Wat niet nodig is, want ik heb me goed herpakt. Hoe mijn week ging? Kijk maar even mee πŸ™‚

Maandag –Β Was ik nog lekker aan het herstellen van de CPC, dus besloot ik dat crossfit niet de meest handige optie was. Mijn spieren hadden wel wat herstel verdiend! Ik had ’s morgens een bezoekje aan de kapper gepland, dus ik besloot hier lekker wandelend heen te gaan. Nou, dat heb ik geweten, want mijn spieren gingen in vol protest! Ze waren het echt niet eens met het feit dat ik ging wandelen. Al werd het gelukkig wel met de minuut ietsje minder πŸ˜‰ Na mijn kappersbezoekje heb ik lekker rustig aan gedaan en had ik een late dienst.

Dinsdag –Β Had ik vrij. As usual eigenlijk πŸ˜‰ Ik ben druk geweest met het maken van receptjes voor mijn site. Ik ben wat aan het vooruit werken, omdat ik vanaf volgende week 2,5 week op vakantie ga, en jullie wel van receptjes wil blijven voorzien! ’s Avonds had ik baantraining, waar ik besloot om lekker uit te gaan lopen, in plaats van de 6x 400m op 105% te gaan doen. Dit was een prima keuze. Op een lekker tempo heb ik gewoon wat rondjes over de baan gedaan, terwijl iedereen me in volle sprint aan het inhalen was. Totaal maakte ik 7 kilometer, en dat was prima!

Woensdag –Β Ging ik in de ochtend lekker naar crossfit. Een pittige training stond er op het programma, dus dat heeft mijn lichaam wel gemerkt! In de avond had ik late dienst, en helaas ging het toen even mis. Ik kreeg een eetbui πŸ™ Ik postte hiervan een foto op Instagram – want ik wil niet alleen mijn pieken delen, ook de dalen mogen gedeeld worden – en ik kreeg onwijs veel reacties. Heel veel lieve reacties, maar ook reacties van mensen die dezelfde strijd voeren. Heftig ook om te lezen dat zoveel andere vrouwen (en vast ook mannen) soms dagelijks met deze strijd te maken hebben. Twee dingen weet ik zeker: 1. we strijden niet voor niets. 2. We staan niet alleen! Liefde voor jullie!

Donderdag –Β Vond ik een lastige dag. Mijn lichaam is na een eetbui altijd van slag en heeft enorme suikercravings. Lastig om mee te dealen, want de ‘eetstemmetjes’ in mijn hoofd zijn erg druk op die dagen. Ik besloot om te gaan hardlopen. Ook al had ik totaal geen zin. De afspraak was: ‘je gaat in ieder geval 10 minuten. Als je het na 10 minuten niets vindt, dan mag je alsnog stoppen.’ Een afspraak die voor mij altijd werkt, want als ik na 10 minuten stop, heb ik het in ieder geval geprobeerd. En 99% van alle keren dat ik deze regel volg, loop ik eigenlijk best lekker, en besluit ik toch door te lopen. En dat gebeurde donderdag ook. Ik liep 6 kilometer en kreeg een positieve flow. Yeah!

Hotspots

Vrijdag –Β Had ik een vroege dienst. Die ging goed, qua voeding zat ik ook weer lekker op de rit. Ik deed qua voeding wel wat rustig aan, want ik zou ’s avonds met mijn vriend uit eten gaan bijΒ Miyagi & Jones.Β Hier heb ik lekker van genoten. Een drie gangen menu met een toetje. En de toetjes bij Miyagi & Jones zijn erg lekker. En erg groot. Maar hey, ook al heb ik 2 dagen geleden een eetbui gehad, dat houdt niet in dat ik niet mag genieten van een toetje. Na het toetje zijn we naar de film gegaan, we hebben Bankier van het Verzet gezien. Ik vond de film nog best een aanrader, zeker als je van dit genre films houdt!

Zaterdag –Β Hebben Bjorn en ik de kou getrotseerd en begonnen we de dag met een stukje hardlopen. Omdat het erg koud was, en mijn spieren daardoor echt niet wilden, besloot ik wederom de 10 minuten regel in te voeren. Na 10 minuten was ik echter warm, en liepen we geen 10 minuten, maar 10 kilometer. De laatste 5 kilometer vielen trouwens behoorlijk tegen; toen hadden we tegenwind. En dat was kouhoud! Maar hey, 10 op de teller, mogen we trots op zijn! Daarna had ik nog een late dienst, die gelukkig lekker rustig verliep.

Zondag –Β Kon ik genieten van mijn 1 dag durende weekend. Lang leve werken in de zorg haha. Ik had me ingeschreven voor de Rokjesdagloop, maar mijn vriendin was helaas ziek. Ik besloot dan maar alleen te gaan, al had het koude weer me bijna zover gekregen om gewoon thuis te blijven πŸ˜‰ Hoe de Rokjesdagloop is verlopen, kan jeΒ hierΒ lezen. Ik ben in ieder geval niet voluit gegaan, en heb lekker gelopen. ’s Avonds maakte ik een lekkere Magioni pizza en heb ik op de bank gehangen. Prima dagje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.