Getting fit again #11

Dit was de week die in het teken moest staan van de laatste voorbereidingen voor de CPC, die ik aanstaande zondag loop. Ik zou de laatste lange duurloop doen en dan wat meer rust gaan pakken. Nou, die lange duurloop is het niet geworden, rust heb ik noodgedwongen wΓ©l genomen. Getting fit again heeft afgelopen week namelijk een andere betekenis gekregen: ik werd namelijk ziek en het belangrijkste afgelopen week was: fit worden! Hoe dit ging en hoe het nu met me is? Lees maar even mee πŸ™‚

Maandag –Β ‘Hey Petra, hoe zag je maandag eruit? Crossfit en late dienst toevallig?’ Haha, yes, klopt! Ik ging ’s morgens inderdaad eerst naar crossfit, waar we 18.1 deden. En die was behoorlijk pittig. En als 18.1 nog niet voldoende was, deden we daarna nog even een tabata op de fiets en sloten we af met burpees. Joy! Daarna had ik een late dienst, en sloot ik mijn dag weer prima af!

Dinsdag –Β ‘En dinsdag dan? Toen had je zeker vrij en ging je naar looptraining?’ πŸ˜‰ Haha, jup, weer goed! Ik begon mijn dag met wat dingen voor mijn blog. Zo wil ik een ‘vegan friday’ serie gaan houden, en begon ik vast met het maken van wat receptjes! En ’s avonds hadden we inderdaad looptraining. Door de verschrikkelijk kou werd het programma ietsje anders dan gepland. We deden 3 series van 200m-400m-600m op 95%. De tempo’s en afstanden waren goed te doen, maar de kou was echt minder leuk! Toch waren we met ruim 10 bikkels, en was het nog best gezellig πŸ™‚

Woensdag –Β Woensdag had ik lekker vrij, en dat gebeurd niet vaak op woensdag! Ik had ’s middags met mijn nichtje afgesproken om lekker te gaan lunchen en de stad in te gaan. Ondanks het vele geklaag (want: kouhoud!) hebben we heerlijk geluncht en lekker even wat geshopt. Ik besloot ’s middags nog even snel een loopje van 5 kilometer te gaan doen. De heenweg was verschrikkelijk koud (ik had tegenwind), terug was het beter te doen. Al heb ik de rest van de dag onder een dekentje doorgebracht, want op temperatuur komen was zo makkelijk nog niet.

Donderdag –Β Sliep ik ’s nachts heel slecht en werd ik alles behalve fit wakker. Ik hoopte dat mijn zere keel een voorbode was voor een verkoudheidje en niet meer dan dat, dus ik ben gewoon naar mijn werk gegaan. Ik begon met een vergadering, maar ging me met het kwartier slechter voelen, en besloot me rond 11u ziek te melden. Ik ging lekker naar huis, en heb de rest van de dag met een kruik onder 2 dekens gelegen. Gevalletje: hallo griep! Gelukkig werd er met smoothies en verse kippensoep goed voor me gezorgd! πŸ™‚

Vrijdag –Β Nog steeds ziekjes, helaas. Wel voelde ik me al beter dan donderdag, al bracht ik nog steeds het merendeel van de dag op de bank door en had ik wederom een kruik nodig om goed warm te blijven. Wel ben ik ’s middags heel even naar buiten geweest. Ik was koortsvrij, dus warm aangekleed kon dit prima, maar het kostte me wel erg veel energie!

ZaterdagΒ – Weer een beetje fitter gelukkig. Ik had nog wel een erg moe bekkie, maar ik voelde me weer wat energieker. Ondanks dat de griep niet echt doorgezet heeft, loop ik wel met een flinke verkoudheid. Zaterdag heb ik wat in huis gerommeld en ben ik wat langer buiten wezen wandelen. Een frisse neus halen doet je toch weer goed. De rest van de dag rustte ik lekker uit op de bank, met thee en een flinke dosis Netflix πŸ™‚

Zondag –Β Jeej mensen, volgens mij ben ik er weer πŸ™‚ Energiepeil ligt weer hoger, ook al snotter en hoest ik me 3 slagen in de rondte! Ik deed nog lekker rustig aan, ging ’s middags nog 2 uurtjes naar een verjaardag, waar ik lekker nog even kon knuffelen met m’n leuke neefje Jesse, en verder heb ik wat keukencardio gedaan. Goed om te merken dat m’n smaak weer grotendeels terug is Γ©n dat ik aan het eind van de dag nog niet gesloopt ben. Zo zie je maar, getting fit is niet altijd maar nΓ³g beter worden. Soms is het terug naar de basis en weer even aan je eigen herstel werken. Hopelijk lukt het me alsnog om aankomende week een goede CPC te lopen, al zal ik niet gaan inzetten op een PR!

En m’n gewicht?Β Ja, in Brussel was ik natuurlijk aangekomen. Nou, deze kilo’s waren er na 3 dagen weer vanaf. En gisteren was de weegschaal zelfs nog een stukje lager. Jeej! Blij dat ik deze week Γ©cht goed voor mezelf gezorgd heb en voor mezelf heb laten zorgen. Dat zijn dingen die ik beide lastig vind, maar die me zeker goed gelukt zijn. Trots op dit succesje πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.