Getting fit again #10

Nieuwe week, nieuwe kansen! En dit was een week waar ik naar uitgekeken had, want Bjorn en ik gingen deze week afsluiten met een weekendje in Brussel. Ik had er zin in: lekker een weekendje samen weg, een andere stad verkennen Γ©n…. een ligbad in het hotel πŸ™‚ Maar voordat ik kon gaan genieten in Brussel, had ik nog een vrij druk weekje. Hoe het ging en of de weegschaal lief was?Β  Lees maar even mee πŸ™‚

Maandag –Β Een beetje een standaard maandag: ik ging ’s morgens naar crossfit! Na enkele weken crossfit kan ik zeggen dat ik het echt tΓ³f vind. Het is een uurtje knallen tot the max, doodgaan en mijn grenzen verleggen. Echt heel tof. Nog steeds heb ik weinig kracht in mijn bovenlichaam, maar hier wordt aan gewerkt. En na crossfit had ik een late dienst. Zoals ik zeg, een standaard maandag πŸ™‚

Dinsdag –Β Had ik lekker vrij! Heerlijk om een vaste vrije dag te hebben πŸ™‚ Bjorn en ik hadden een leuk uitje gepland, we gingen namelijk een High tea doen bij de Yoghurtbarn in Utrecht. Deze hadden we al liggen vanaf kerst, dus het werd hoog tijd dat we hier eens gebruik van gingen maken πŸ™‚ Nou, we hebben gesmuld en niet eens alles opgekregen! De rest van de dag had ik het druk. ’s avonds hadden we looptraining, en omdat we beiden een PR hadden gelopen bij de Midwinter marathon, moest er nog getrakteerd worden. Ik stond in de keuken om een brownie en een carrotcake te bakken! Gelukkig waren ze goed geslaagd! De training was pittig: 2x 800m op 95%, 3x 600m op 100% en 2x 400m op 105%. Vooral die laatste 400’jes waren even niet leuk meer. Gelukkig was er daarna brownie πŸ˜‰

WoensdagΒ – Heel vervelend, er was nog voldoende brownie over om mee naar m’n werk te nemen. Ik had een vroege dienst, die prima verliep. De rest van de dag heb ik rustig aan gedaan, ik was druk genoeg geweest afgelopen week. In de avond heb ik wat tijd besteed aan uitwerken van receptjes voor mijn blog.

Donderdag –Β Wilde ik ’s morgens een intervaltraining gaan lopen, maar tijdens het warmlopen voelde ik al hoe moeizaam het ging. Mijn ontbijtje zat nog te hoog en mijn lichaam had geen zin. Letterlijk iedere stap deed pijn. Dan maar geen interval, maar een rondje op lage hartslag (althans, dat was het idee haha). Na 6km was het wel mooi geweest. Ik moest daarna nog een late dienst draaien en dan had ik weekend! De late dienst leek erg traag voorbij te gaan, zo gaan die dingen, als je ergens naar uit kijkt πŸ™‚

Vrijdag –Β Jeeej, tijd voor een weekendje weg! Nadat we Kjeld Nuis nog de 1000m zagen winnen bij de Olympische Spelen (held!) vertrokken wij richting het zuiden! Helaas liepen we flink wat vertraging op op de ring Antwerpen, maar na 3 uurtjes waren wij op plaats van bestemming. We hadden een hotel iets ten noorden van het centrum, maar het lag op een prima loopafstand! Nadat we ingecheckt waren, zijn we naar het centrum gelopen, om deze vast wat te verkennen en een hapje te eten. M’n mixed grill was erg lekker, helaas waren de aardappelpartjes erg vettig. Ik sloot de avond af met een uurtje in bad liggen. Wat kan ik toch genieten van een ligbad zeg!

Zaterdag –Β Gingen we in Brussel alle toeristische trekpleisters af. Naast Manneke Pis, bezochten we ook Jeanneke Pis (ja, die is er dus ook echt!). Ook zijn we natuurlijk naar de Grote Markt geweest en hebben we nog wat geshopt. Veel stappen gezet die dag in ieder geval. ’s Avonds besloten we een echt Belgisch menu te nemen: stoofvlees met frietjes en een wafel toe πŸ™‚ Lekker fout, maar ook erg lekker. En uiteraard lag ik daarna weer een uur in bad. Gewoon, omdat het kon πŸ˜‰

Zondag –Β Voelde het als -10, maar gingen we toch even hardlopen. Niets leuker dan een andere stad al hardlopend verkennen. Ons hotel had een ontbijt tot 12u (ideaal), dus besloten we een banaan te eten, te gaan lopen, en daarna gewoon te brunchen! We deden een rondje door een leuk parkje, langs Manneke Pis (waar op zondagochtend geen 200 Aziaten met spiegelreflexcamera’s staan), we liepen door de lichtshow op de Grote Markt en we kwamen nog een buitengym tegen. Superleuk! Na 7km was het mooi geweest en zijn we naar het hotel gegaan, waar we gingen douchen en hebben gebruncht. Na het uitchecken zijn we nog langs het Atomium gegaan en hierna gingen we lekker naar huis! Heerlijk, zo’n weekendje weg. Helaas was de weegschaal minder lief, want die stond bijna een kilo hoger. Ik hou het er maar op dat ik wat vocht vasthoud, omdat ik anders heb gegeten dan normaal. Eens zien of dat zich in de loop van deze week weer herstelt πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.