Getting fit again #1

Zoals ik zondag al schreef, werd de Linschotenloop geen #breaking2 voor mij. Helaas. Maar ik ben momenteel gewoon niet fit. Niet fit genoeg. En aangezien 2018 eraan komt, en ik dan toch echt die #breaking2 wil gaan doen – en ook nog een marathon op het programma heb staan – is het belangrijk om weer lekker fit te gaan worden! Hoe ik dat ga doen? M’n hardlooptrainingen (inclusief duurlopen!) weer netjes doen én weer even strak op mijn voeding gaan zitten. Deze week is dit overzicht alleen nog even van het sporten, vanaf volgende week zal het stukje voeding ook  meegepakt worden! 

Deze week heb ik lekker veel gelopen. Wat voelde dat fijn zeg! Het begon dinsdag…

In de ochtend kwamen deze 3 gezellige meiden namelijk langs. Jelina, Janique en Chavon kwamen mij interviewen voor hun profielwerkstuk, over orthorexia, gezonde voeding en beweging. Na ons interview, gingen we nog even een klein rondje hardlopen en wat oefeningen doen (walking lunges zijn leuk hè meiden!). Daarna sloten we af met een eiwitshake en een rondje foamrollen 🙂

In de avond had ik mijn gewone hardlooptraining, waar een pittige interval op het programma stond. Ik ben blij dat ik na afloop niet aan de kant van de baan lag, maar het scheelde weinig 😉 we deden 2x200m, 2x400m, 1x1000m, 2x400m en 2x200m en dit was erg pittig. Wel fijn om te merken dat het wel lukt, ook al lijkt het me meer moeite te kosten dan dat het me ooit gekost heeft. Maar goed: daarom is het motto ook ‘getting fit again’. 🙂 Na afloop was er nog taart (die ik oversloeg) en een drankje, omdat wat mederunners PR’s hadden gelopen. En dan moet er getrakteerd worden!

Woensdag deed ik even een klein rondje om mijn benen los te lopen. Mijn kuiten waren in flinke klaagmodus, en daarom heb ik het rondje maar kort gehouden. Het was ook geen moetje, dus dan moet het wel leuk blijven 😉

Vrijdag had ik een bijklets&hardloopdate met vriendinnetje Christine. Samen liepen we 5km door het mistige polderlandschap. Het ging niet van harte, wederom hadden mijn kuiten er weinig zin in. Maar ook hier was het motto: het hoeft niet, je loopt voor je plezier!

Zaterdag was de dag waar ik naar uitkeek; de Linschotenloop. Ik ging gezellig met Els de 10,5km doen. Ik had mijn nieuwe, fijne sokken van Stox aan. En ik weet niet of het hieraan gelegen heeft, maar mijn kuiten hebben geen moment geklaagd. Ik liep op een heerlijk ontspannen tempo, ik heb 10,5km gekletst met Els en iedereen die ik tegen kwam en ik heb het naar mijn zin gehad. Die 10,5km vlogen echt voorbij!

Zoals jullie kunnen lezen: het was een lekker hardloopweekje. Geen hele lange afstanden gemaakt, maar wel 4x gelopen. Dus ik ben tevreden! Op naar het grote doel: getting fit again!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.