Gekruide Cashewnoten

Mmm, nootjes! Ik ben er dol op. Ik gebruik ze vaak in recepten, je kan er ook zo fijn alle kanten mee op! Maar noten zijn ook heel fijn om gewoon los te eten. Na een handje nootjes (of 2 🙂 ) kan je er vaak weer even tegenaan! Juist door de goede combi van vetten en eiwitten heb je lang een verzadigd gevoel. Ideaal! Om wat variatie aan te brengen in de smaak, is het heel lekker om de nootjes te kruiden. Zo maakte ik gekruide cashewnoten 🙂

Wat heb je nodig?

Hoe maak je deze nootjes?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  2. Doe de cashewnoten in een schaal en roer hier de honing doorheen, zodat de nootjes goed bedekt zijn. Voeg hierna de kruiden toe en roer goed door, zodat alle nootjes een dun laagje kruiden hebben.
  3. Doe de nootjes op de bakplaat en bak ze eerst 10 minuten. Schep ze hierna even rond en bak nogmaals 5 à 10 minuten. Hou de laatste minuten de nootjes goed in de gaten, want ze verbranden makkelijk
  4. Laat de nootjes goed afkoelen en bewaar ze in een afgesloten bakje of potje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.