Gehaktloempia’s

Ik heb eerder al loempia’s met groenten en kip gepost, maar deze mini’s met gehakt zijn toch ook echt de moeite waard. Lekker als onderdeel van je maaltijd, maar ook als klein hapje of als snack tijdens een film. Dippen met een beetje chilisaus en genieten maar!

Wat heb je nodig voor ongeveer 15 loempiaatjes?

  • 5 plakken filodeeg
  • 250 gram (mager) gehakt
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sambal
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 losgeklopt ei

Hoe maak je deze loempiaatjes?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Meng het gehakt met de rode ui, sojasaus, sambal en het gemberpoeder.
  3. Vouw de filodeegvellen open en snijd ze in vier kleinere vellen.
  4. Maak rolletjes van het gehaktmengsel en leg een rolletje in de hoek van het vel. Rol vanuit de punt waar het mengsel ligt het deeg half op. Vouw dan de punten naar binnen en rol verder. Plak de puntjes vast met een beetje losgeklopt ei.
  5. Leg de loempiaatjes op de bakplaat en smeer in met een beetje losgeklopt ei. Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Serveer met chilisaus of een andere dipsaus!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.