Gehaktballetjes in zoetzure saus

Hee, een recept met iets anders dan kip? 🙂 Hoewel ik graag werk met kip, vind ik gehakt ook erg fijn. Dus toen mijn vriend vroeg of ik weer eens iets met gehaktballetjes wilde maken, was het idee van gehaktballetjes in zoetzure saus snel geboren. Het was een goede maaltijd zo voor de looptraining in ieder geval 🙂

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 3 paprika’s
  • 1 blikje ananas
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 2 tl gember
  • gehaktkruiden naar keuze
  • evt peper en zout

Hoe maak je dit recept?

  1. Kook de rijst volgens de verpakking
  2. Kruidt de gehakt met kruiden naar keuze (tip: hou het een beetje neutraal ivm de zoetzure saus) en vorm kleine balletjes
  3. Snij de paprika en de ananas in kleine stukjes. Bewaar het ananassap!
  4. Doe de tomatenpuree, het ananassap, de sojasaus, de honing en het gemberpoeder in een kommetje en roer dit tot een sausje. Proef of het naar smaak is. Voeg eventueel nog wat honing of sojasaus toe.
  5. Bak de gehaktballetjes in een scheutje olijfolie. Voeg de paprika’s en de ananas toe en roer dit rond. Doe als laatste de saus erbij. Laat alles goed warm worden. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de rijst met de gehaktballetjes in zoetzure saus
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.