Gehaktballetjes met tomatendip

Gehaktballetjes zijn toch wel een soort van comfort food. Ik maak ze eigenlijk veel te weinig. Deze klein gehaktballetjes maakte ik als onderdeel van ons avondeten, maar je kan ze ook prima gebruiken als borrel- of tapashapje. 

Wat heb je nodig voor deze balletjes mét dipsaus?

Voor de gehaktballetjes

  • 250 gram gehakt (ik gebruikte mager half-om-half gehakt)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 ei
  • 25 gram paneermeel
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 1/2 tl kerrie

Voor de dipsaus

  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 rode ui
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl chilipoeder

Hoe maak je dit?

  1. Snij de rode ui in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in een wokpan en fruit deze stukjes. Doe hier de tomatenblokjes en de kruiden bij. Laat dit zachtjes pruttelen, zodat het een wat dikkere saus wordt. Doe het hierna in een schaaltje en zet dit opzij, zodat het afkoelen kan.
  2. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes bij elkaar en kneedt dit tot een stevige bal. Voeg eventueel nog wat extra paneermeel bij, als dit nodig is. Maak hier kleine gehaktballetjes van en zet deze een halfuurtje in de koelkast. Hier worden ze mooi stevig van.
  3. Bak de gehaktballetjes mooi bruin en gaar in een koekenpan en serveer met de dipsaus.
  4. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.