Gegrilde kippensoep

Wat vind ik soepjes toch fijn. Heerlijk om mee te lunchen, of soms als avondeten. Een fijne manier om lekker veel groenten binnen te krijgen, recepten waar je fijn mee variëren kan én vaak vallen soepjes niet zo zwaar. Dit gegrilde kippensoepje is erg lekker. Met als verrassende twist groene pesto als één van de ingrediënten!

Wat heb je nodig voor 3 à 4 porties?

  • 100 gram tuinerwten
  • 1 prei
  • 125 gram tauge
  • 1 rode ui
  • 300 gr kipfilet
  • 1 liter bouillon
  • 2 el groene pesto
  • Scheutje olijfolie

Hoe maak je deze soep?

  1. Snij de prei in ringen en de ui in blokjes.
  2. Snij de kip in reepjes. Doe deze reepjes met een scheutje olijfolie in de wokpan. Wok de kipreepjes tot ze gaar zijn. Voeg dan 1 el pesto toe aan de kip en roer dit goed door.
  3. Breng de bouillon aan de kook. Doe hier de andere el pesto doorheen. Voeg de kip toe en de groenten toe en laat dit even sudderen, dan trekken de smaken lekker in.
  4. Deze soep is ideaal om porties van in te vriezen!
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.