Fruit bonbons

Dit recept begon als een heel ander idee, maar omdat dit mislukte, ben ik het gaan bijschaven en gaan aanpassen tot het wel iets was waar ik blij mee was. Al doende improviseren pakte dit keer best goed uit. En zo kreeg ik geen fruit snackballetjes, maar werden het smakelijk gevulde fruit bonbons! En ze smaken prima!

Wat heb je nodig voor deze bonbons?

  • Zakje gevriesdroogd fruit, smaak naar keuze, ik kocht deze bij de Action
  • 200 gram dadels
  • 30 gram havermout
  • 50 gram amandelen
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 el kokosrasp
  • 100 gram gesmolten chocolade

Hoe maak je deze bonbons?

  1. Maal het gevriesdroogde fruit met de amandelen fijn in de keukenmachine. Het hoeft niet helemaal fijn poeder te zijn, maar echt grote stukken zijn niet fijn.
  2. Doe de dadels, het havermout, de cacaopoeder en de kokosrasp bij dit mengsel en kneed dit tot je een vaste bal krijgt. Misschien is het nodig om 1 à 2 el water toe te voegen.
  3. Smelt de chocolade au-bain-marie. Laat iets afkoelen.
  4. Vul vormpjes met een laagje gesmolten chocolade. Doe hier wat van de vulling op. Hierna voeg je voldoende gesmolten chocolade toe, zodat je de vulling niet meer ziet.
  5. Zet de vormpjes in de koelkast, zodat de chocolade weer kan stollen.
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *