Frambozen mousse

Eerder deze maand gingen mijn vriend en ik er een weekendje tussenuit. Onderweg hadden we een heerlijk dinerbuffet, waar we flink los zijn gegaan – vooral op de toetjes. Eén van de toetjes was een overheerlijke fruitmousse. Geen idee welk fruit er in gegaan is trouwens; het zal mij niets verbazen als er eerder een fruitsausje doorheen gegaan is. Het maakte de smaak er vast niet minder op, maar het vormde voor mij thuis wel een uitdaging: hoe ging ik zelf zo’n lekkere fruitmousse maken?

Ik ging ermee aan de slag en ik moet zeggen: het stelde me zeker niet teleur. Dus mocht je nog een fijn etentje op de planning hebben met oud&nieuw: met dit toetje scoor je zéker punten!

Wat heb je nodig? (voor 4 à 6 toetjes – afhankelijk van de afmetingen van de glaasjes)

  • 250 gram frambozen
  • 100 gram aardbeien
  • 3 blaadjes gelatine
  • 20 gram honing
  • 150 ml slagroom
  • 2 el diksap

Hoe maak je dit?

  1. We beginnen met de mousselaag. Week 2 blaadjes gelatine en pureer 150 gram frambozen. Klop de slagroom op. Dit hoeft niet tot het helemaal lobbig is; yoghurtdikte is prima. Doe de frambozenpuree met de honing in een pannetje en verwarm dit. Voeg de blaadjes gelatine toe en meng dit goed. Roer de frambozenpuree door de slagroom. Verdeel dit mengsel over de glaasjes en zet in de koelkast. Laat dit ongeveer 2 uurtjes opstijven.
  2. Pureer de overige frambozen met de aardbeien. Haal dit door een zeefje heen, zodat de pitjes van de frambozen eruit zijn. Week 1 blaadje gelatine. Doe de diksap in een pannetje en voeg de gelatine toe. Meng dit goed. Roer dit vervolgens door de frambozen/aardbeienpuree heen. Verdeel dit over de mousselaagjes in je glaasje en zet nog even in de koelkast.
  3. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.