Frambozen kwarktaartjes

Ah, deze taartjes waren echt een schot in de roos. Nieuw receptje en in 1x goed op smaak! De droom van iedere foodblogger 😉 Het fijne is nog dat deze taartjes dus ideaal zijn als ontbijt. Maar uiteraard kunnen ze ook prima als tussendoortje. Eigenlijk zijn ze ieder moment van de dag best wel geschikt!

Wat heb je nodig voor 6 taartjes? (gemaakt in muffinvormpjes)

  • 55 gram koekjes
  • 25 gram roomboter
  • 150 gram frambozen
  • 200 gram magere kwark
  • 30 gram honing
  • 4 blaadjes gelatine

Hoe maak je deze kwarktaartjes?

  1. Smelt de roomboter. Maal de koekjes fijn en meng deze met de gesmolten roomboter. Verdeel dit over de 6 muffinvormpjes, duw dit goed aan en zet ze 10 minuten in de koelkast.
  2. Doe de gelatineblaadjes in een bakje koud water en laat ze 5 minuten weken
  3. Doe de frambozen met de kwark en de honing in een blender en mix dit tot het een gladde massa is.
  4. Knijp de gelatineblaadjes uit. Doe 1 el water in een steelpannetje en los hier de gelatineblaadjes in op. Als dit gebeurd is, voeg je de gelatine bij het kwarkmengsel en meng je dit met elkaar, tot de gelatine goed opgenomen is.
  5. Verdeel het kwarkmengsel over de muffinvormpjes en zet ze minstens 4 uur in de koelkast.
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *