Frambozen Appel Crumble

Ik kan echt geen genoeg krijgen van zomerfruit – en ik verwerk het echt het liefst overal in! Ik begin de dag graag met een goedgevulde smoothie, maar ook in de andere maaltijden of tussendoortjes, laat ik graag wat zomerfruit terugkomen! Zo ook in deze leuke frambozen appel crumbles, die ik laatst als toetje maakte!

Wat heb je nodig (voor 4 porties):

Voor de vulling:

  • 100 gram frambozen
  • 1 appel
  • 2 el honing

Voor de crumblelaag:

  • 50 gram havermout
  • 50 gram speltmeel
  • 40 gram roomboter
  • 30 gram honing

Hoe maak je deze crumbles?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en zet 4 bakvormpjes klaar.
  2. Schil de appel, snij deze in kleine blokjes. Meng deze met de frambozen en de honing en verdeel dit over de 4 bakvormpjes.
  3. Doe de ingredienten voor de crumblelaag in een beslagkom, en meng dit goed. Het duurt even voordat de roomboter zachter wordt en alle ingredienten elkaar gaan ‘pakken’, maar als dat gebeurd, kan je hier een fijne crumblelaag van maken. Verdeel dit over de vulling.
  4. Zet 12 Γ  15 minuutjes in de oven, tot de bovenkant mooi bruin is.
  5. Serveer warm, dan is het echt het lekkerst!
  6. Geniet ervan πŸ™‚

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.