Framboos Cheesecake in een glaasje

Wil je met kerst eens iets anders op tafel zetten dan een gewoon stukje taart of die Vienetta als dessert? Maak dan deze lekkere frambozen cheesecake, maar als leuke swirl serveer je hem in een glaasje. Ideaal, want je kan het een dag van te voren maken. Dus geen gedoe met kerst, geen stress om op die dag nog alles klaar te hoeven maken. Nee hoor, deze maak je van te voren, je zet ze in de koelkast en je serveert ze met een brede smile! Happy kerst πŸ™‚

Wat heb je nodig voor 4 desserts?

  • 150 gram speculaasjes
  • 30 gram gesmolten roomboter
  • 200 gram frambozen
  • 300 gram roomkaas
  • 4 el kwark
  • 3 el honing

Hoe maak je deze cheesecakejes?

  1. Verkruimel de speculaasjes en meng deze met de gesmolten roomboter. Verdeel dit over 4 glaasjes en duw dit aan. Zet ze 15 minuutjes in de koelkast.
  2. Leg 12 frambozen opzij. De andere frambozen doe je met de overige ingredienten in de keukenmachine en maal je tot je een frambozenmousse hebt. Deze verdeel je over de speculaasbodem. Top ze af met de overige frambozen en bewaar ze in de koelkast tot je ze gaat serveren.
  3. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.