For the love of running #2

Hardlopen. We houden ervan. En soms haten we het. We maken met plezier kilometers door de stromende regen; we doen duurlopen van 30 kilometer als het 30 graden is; en dan zijn er ook nog van die maffies die hun hand niet omdraaien voor 42.195km. Of verder! En dat allemaal door die ene sport die ons bindt… For the love of running: hier is deel 2 van de redenen dat jullie met plezier jullie veters strikken en gáán! Hier kunnen jullie overigens deel 1 van ‘For the love of running’ teruglezen!

Joyce: ‘Hardlopen is voor mij vrijheid, rust (ondanks dat ik keiharde hardstyle op heb staan) en de strijd aan gaan met mezelf. Blijven ontwikkelen en groeien op persoonlijk vlak en natuurlijk in het hardlopen!’

Elvira: ‘Hardlopen is een geweldige en sociale sport. Ik beoefen dit 2x in de week met de Altena Road Runners en 1 à 2x alleen. Je kunt het op alle tijden van de dag doen en je bent heerlijk buiten. Je conditie wordt er beter van en het is goed voor lichaam en geest!’

Phyllis: ‘Voor mij werkt het altijd erg goed als ik mijzelf doelen stel om naartoe te trainen. Als je doel bijv. het lopen van 5 km is, is dat bij het bereiken meetbaar. En vervolgens kun je doorgaan en zie je steeds meer waartoe je in staat bent. Van die eerste keren nog geen minuut kunnen rennen naar een uur aaneengesloten. Wat voelt dat goed en wat geeft dat een boost om door te zetten! Dat steeds jezelf verbazen over wat je kunt is wat het zo geweldig maakt. Want je kunt véél meer dan je denkt!’

Annet: ‘Door het hardlopen een vriendschap opgebouwd met mijn beste vriendin. Samen even ons hoofd leeglopen en even gezellig kletsen, want dat kan ook tijdens het hardlopen. Op de foto loop ik alleen, mijn vriendin en ik hebben elkaar afgewisseld met een zwangerschap, nu is ze 2 weken geleden bevallen, en beide kunnen we niet wachten om weer samen wat kilometertjes te lopen!’

Tea: ‘Hardlopen is geweldig omdat: 1. Ik krijg er zoveel energie voor terug. 1 keer gehad dat ik heel moe was, toch gegaan. En energie voor 10! 2. Het maakt mijn hoofd leeg, maar laat mij ook tot nieuwe ideeen komen. Even helemaal tot mijzelf komen. 3. Het is een heerlijke sport om een goede conditie op te bouwen en vet te verbranden. 4 Het is gewoon heerlijk om te doen. Gevoel van vrijheid. Lekker buiten. En je kan jezelf uitdagen!’

Camella: ‘Ik ben gaan hardlopen om de marathon van Rotterdam te gaan rennen in april. Mijn vriendin zou deze gaan lopen, maar die heeft helaas af moeten zeggen door een auto ongeluk in november afgelopen jaar. Ik heb besloten voor haar te trainen. Ik ga de marathon lopen… voor haar!

Hilly: ‘Hardlopen is vrijheid! Zelf je tijd bepalen, en heerlijk je hoofd leeg lopen. Daarnaast ben je lekker buiten en kun je genieten van de omgeving. Ik loop 2 a 3x in de week. Dat zijn mijn oplaad moment.’

Jacintha: ‘Hardlopen….. alleen ik, mijn lichaam en de omgeving. Een leeg hoofd, een voldaan gevoel en ontspannenheid na afloop. Een gezonde geest, een gezond lichaam en een gezonde levensstijl. Hardlopen is “a way of life.” ‘

Debbie: ‘Hardlopen heeft mij doen laten inzien dat ik tot veel meer toe in staat ben, dan ik van mijzelf dacht. Ik zorg nu beter voor mijzelf dan ooit. Ik kom op de mooiste plekken en heb er mooie vriendschappen bij gekregen!’

Fred: ‘Rennen doe ik ongeveer om de dag om mijn hoofd helemaal leeg te maken en weer met frisse energie de wereld tegemoet te treden!! Ik geef me meestal voor de zandvoortcirquitloop de dam tot dam loop en de zevenheuvelenloop op!’

Vertel me: Waarom ben jij zo dol op hardlopen? Wat beschrijft jouw liefde voor deze sport?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.