For the love of running #1

Hardlopen. We houden ervan. En soms haten we het. We maken met plezier kilometers door de stromende regen; we doen duurlopen van 30 kilometer als het 30 graden is; en dan zijn er ook nog van die maffies die hun hand niet omdraaien voor 42.195km. Of verder! En dat allemaal door die ene sport die ons bindt… For the love of running: hier zijn de redenen dat jullie met plezier jullie veters strikken en gáán!

Jeanique: ‘Mijn liefde voor hardlopen is voor mij niet alleen maar hobby, het is ook echt mijn sport. Ik vind het zo geweldig, omdat je je grenzen kan verleggen. Daarnaast verbindt het ook mensen, we lopen allemaal individueel, maar we zijn ook echt een team!’

Martijn: ‘Ik loop nu iets meer dan 2 jaar hard. Met ups en downs, maar nog nooit met tegenzin de deur uit gegaan! Hardlopen betekent alles voor me!’

Rianne: ‘Buiten dat het gewoon gezond is om te bewegen, vind ik het heerlijk om uit te waaien. Even weg van alle dagelijkse hectiek en verplichtingen, even lekker een rondje in de buitenlucht/natuur… Gewoon om heerlijk tot jezelf te komen! En thuis staat dan je grootste fan weer op je te wachten!’

Wendy: ‘Het gevoel dat je hebt gewonnen van dat stemmetje in je hoofd, dat je niet meer kan en wilt lopen, maar toch doorgaat en dan over de finish komt en je medaille krijgt is gewoon het beste gevoel wat er is!’

Laura: ‘Hardlopen betekent voor mij even alleen zijn met mijn gedachten, even al mijn zorgen van mij afzetten en gewoon lekker genieten buiten. Het is mensen ontmoeten die vrienden voor het leven zijn geworden. Erg persoonlijke dingen delen met loopmaatjes omdat je tijdens het lopen elkaar niet vaak aankijkt en het dus makkelijker praat met gevoelige onderwerpen. Hardlopen betekent voor mij: net wat gelukkiger zijn dan ik al ben!’

Tamara: ‘Liefde voor hardlopen bestaan uit verschillende aspecten: vriendschap, uitlaatklep, uitdaging en gezondheid. Vriendschap: dankzij het hardlopen heb ik meerdere hele toffe vriendschappen gemaakt. Uitlaatklep: voel ik me minder lekker, een klein rondje en ik ben weer een stukje rustiger. Uitdaging: dankzij het atletiek zijn er gave uitdagingen, zoals horden en steeple. Gezondheid: 35kilo lichter!’

Emma: ‘Ik hou van hardlopen omdat je weer even helemaal kunt opladen! Na een drukke week een trail lopen in een prachtige omgeving om te ontspannen, of een drukke wedstrijd waar je energe opdoet vanuit het publiek en de deelnemers. Ik voel me altijd lekkerder na een loop!’

Marlenne: ‘Het was geen liefde op het eerste gezicht hoe mijn hardloopavontuur op 19 december 2015 begon: een 5km evenement in het Amsterdamse Bos. 2 jaar verder is de liefde voor het hardlopen alleen maar gegroeid en de kilometers ook. Vorig jaar 2 halve marathons gelopen, zelf langzaam opgebouwd en heel veel lieve renmaatjes ontmoet, die mij inspireren en die ik enorm bewonder. En dat is LIEFDE.’

Margon: ‘Hardlopen maakt dat ik me ik blijf voelen, hoe druk ik ook ben. Het leert me het kunnen van mijn lichaam extra waarderen na flinke longproblemen. En vooral: door het hardlopen heb ik zoveel mooie plekjes (en leuke mensen!) leren kennen!’

Sofie: ‘Hardlopen geeft me niet enkle het gevoel alsof ik vleugels heb, maar ook dat ik de wereld aan kan. Zowel fysiek als mentaal heeft het mij veel sterker gemaakt & ben ik verslaafd aan het geluksgevoel dat je achteraf de hele dag mag meedragen. Hardlopen brengt mij energie en trots!

Aline: ‘Ik hou van hardlopen omdat het een sport is die je eender waar kan doen. Het is goedkoop, je komt op plekken in je eigen buurt waar je anders nooit bent geweest. Het is mijn uitlaatklep en ik geniet zo van mijn omgeving. En eerlijk gezegd hou ik ook van mezelf afmatten, heerlijk achteraf!’

Wendy: ‘Wat ik het allerfijnste vind aan hardlopen, is het buiten zijn. Je doorloopt letterlijk alle seizoenen: steeds buienradar moeten checken in de herfst (wanneer stopt die regen nu eindelijk?), de soms hele erge kou in de winter, de eerste keer weer de korte broek aan in het voorjaar (jeeej!) tot het weer tijd wordt voor die vroege runs vanwege de warmte in de zomer!’

Vera: ‘Ik hou zo van hardlopen omdat het buiten in de natuur is. Daar is het genieten. Het gevecht met de elementen qua weer, je vrij voelen en door deze sport en de Facebookgroep ‘Ik loop hard’ heb ik superleuke mensen ontmoet!’

Vertel me: Waarom ben jij zo dol op hardlopen? Wat beschrijft jouw liefde voor deze sport?

3 reacties

  1. Wat leuk om al die reacties te lezen en te zien wat hardlopen voor iedereen betekent.

    Ik loop nu bijna 5 jaar hard, dit jaar is voor mij een jubileum 😉 Het begon als; ‘Oké ik moet gaan sporten’ naar: ‘Oké ik kan dit gewoon en ik vind dit leuk’. Toen ik op dit punt was gekomen, iets meer dan een jaar geleden ben ik meer prestatiegericht geworden. Omdat ik nieuwsgierig ben naar wat mijn lichaam nog meer kan en omdat ik denk dat er nooit een einde is als je iets echt wil. Door het hardlopen ben ik me meer bewust geworden van wat mijn lichaam kan en wat het nodig heeft, ook in het dagelijks leven. Mijn rug is altijd een zwakke schakel maar door het hardlopen ben ik ook dit gaan aanpakken. Ik doe meer moeite nu en blijkbaar werkt dat goed.

  2. Wat een motiverende post! Fantastisch om al die redenen te horen en natuurlijk heeeel herkenbaar! Voor mij is hardlopen een combinatie van lichamelijk en mentaal een fijn gevoel, een stukje fitness en een groot stuk Wow. Ik kan dit. Ik kan meer dan ik ooit dacht (zoals vorig jaar een halve marathon).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.