Foccacia biefstuk

Vaak als ik meedoe aan een hardloopwedstrijd, haal ik van te voren al eten in huis. Dat maakt de keuze om gezond te eten namelijk een stuk makkelijker. Dus had ik vorige week al lekker biefstukjes in huis gehaald, samen met groenten en aardappeltjes. Echter ontstond op de terugweg het idee om eten te bestellen (zo gaat het bijna altijd haha), en bleven de biefstukken in de koelkast. Zonde natuurlijk. En dus besloot ik er een lekkere foccacia mee te maken! En die was geslaagd!

Wat heb je nodig voor 2 broodjes?

  • 2x 100 gram foccaciabrood
  • 200 gram biefstuk
  • 50 gram ijsbergsla
  • 1 rode ui
  • 100 gram komkommer
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie

Hoe maak je dit broodje?

  1. Bak de foccacia zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Snijd de biefstuk in reepjes, en meng dit met de sojasaus, honing, gemberpoeder en het uitgeperste teentje knoflook. Laat dit lekker even intrekken.
  3. Snijd de komkommer in blokjes en de ui in ringen.
  4. Verwarm een scheutje olijfolie in een wokpan en bak hier de uien in. Als deze glazig worden, voeg je de biefstuk toe en bak je deze 2 minuten mee. De biefstuk hoeft niet helemaal doorbakken te zijn.
  5. Beleg de foccacia’s met de sla, komkommer en de biefstuk.
  6. Eet smakelijk

Voedingswaarden per persoon:

456 kCal
Eiwit: 33 gram
Koolhydraten: 47 gram
Vetten: 14 gram
Vezels: 3 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.