Favorites: Februari 2018

Hoewel februari qua temperatuur begon als voorjaar, eindigt het nu toch echt als winter. Ik vind ergens die kou wel fijn, anderzijds kan ik er héél slecht tegen 😉 Beetje dubbel haha! Deze maand stond op mijn blog in het thema van de liefde; liefde voor sommige receptjes, liefde voor hardlopen, maar vooral ook liefde voor jezelf 🙂 Vandaag blik ik terug op mijn favorieten van februari. Kijken jullie mee?

Favoriete loopje: Zonder twijfel, de Midwinter Marathon, waar ik de 10 EM liep. Het loopje was genieten. Vooraf had ik me voorgenomen dat ik onder de 1:40u wilde lopen. Nou, dit lukte me ruim, ik liep in de 1:32u. Geslaagde dag dus, en goed om te merken dat mijn conditie weer aardig op peil begint te raken 🙂

Favoriete foto: Een familiefeestje, waar ik even lekker gek zat te doen met mijn lieve zusje 🙂

Favoriete recept: Het recept wat door jullie het meest bekeken is in februari, was voor mezelf ook wel echt een succesnummer, namelijk deze kokoscake met rozijnen. Ideaal om te maken als tussendoortje!

Favoriete looptraining: Op een koude zaterdagochtend, liep ik een halve marathon. Gewoon zelf, als training. De eerste 18km liep ik op duurlooptempo, hierna deed ik 5x 200m versnellen met 5x 200m rust en liep ik nog 1,1km uit. Zo kwam ik precies uit op die mooie halve marathon afstand. Ik ben volgens mij wel klaar voor het voorjaarsseizoen met alle leuke loopjes 🙂

Favoriete artikel: Het meest gelezen afgelopen maand was het artikel waar ik schreef over mijn galblaasverwijdering en waarin ik waarschuw voor te snel gewichtsverlies. (Mocht je hem niet gelezen hebben: check hem hier).

Favoriete post: Ik ontving meerdere leuke pakketjes afgelopen maand. Het leukste vond ik deze roze OOfos slippers, die bijdragen bij het herstel na het hardlopen. Ik schreef er een review over, die lees je hier.

Favoriete baksel: Het recept komt morgen pas online, maar ik kan het niet laten hem hier vast te noemen, deze heerlijke brownie met pecannoten en kokosrasp! Ik trakteerde bij de hardloopgroep op deze brownie, na het lopen van een PR bij de Midwinter Marathon. Het recept voor de brownie vinden jullie morgen hier!

Favoriete weekend: Mijn vriend en ik gingen afgelopen weekend naar Brussel, waar we genoten hebben van het koude, maar zonnige weer, de toeristische trekpleisters en het lekkere eten. Daarnaast hebben we uiteraard de stad ook hardlopend verkent. En dat was leuk 🙂

Favoriete boek: Ik ontving het boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’, waar ik een review over schreef én waar ik drie exemplaren van mocht weggeven. Ik vond het boek erg goed, omdat het naar meerdere facetten van het afvallen kijkt, en niet alleen naar voeding op zicn. Mijn review lees je hier terug. Via deze link kan je ook de eerste 3 hoofdstukken van het boek terug vinden!

Favoriete hardloopdate: Ondanks dat het een kort rondje werd – Emma vergat namelijk haar hardloopschoenen en ze liep op haar tennisschoenen – was het een gezellig rondje door de bossen bij De Bilt 🙂 Leuk om Emma vast te ontmoeten voor de Elfsteden Estafette 🙂

Wat waren jouw favoriete momenten van februari?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.