… en nu word ik dik!

Als jullie dit lezen, ben ik net onderweg richting de echoscopiste, voor een pretecho! We zien namelijk strakjes of de kleine uk een jongen of een meisje is! Iets waar we echt onwijs naar uit kijken! Iets waar ik minder naar uitkeek, al voordat ik zwanger was, was het feit dat ik dikker zou gaan worden. Aankomen omdat er een kindje in mij groeit, voor wie ik goed moet zorgen, maar alsnog: de weegschaal zou niet mijn beste vriend gaan worden…

Ik zit nu in de 16e week van mijn zwangerschap, en op dit moment ben ik nog niet enorm aangekomen. Het gewicht op de weegschaal vind ik te overzien en daar ben ik blij mee. Ook mijn eigen spijkerbroeken passen nog vrij makkelijk dicht, al merk ik wel dat ze in de loop van de dag minder prettig beginnen te zitten, dus ik ben lekker al aan het switchen naar zwangerschapsbroeken, want die zitten toch wel lekkerder πŸ™‚

Ik dacht dat ik die broeken een dingetje zou vinden, maar het valt eigenlijk enorm mee. Vorige week ontdekte ik voor het eerst echt een kleine baby belly. En… ik voelde me niet dik, of zwaar, maar ik genoot er enorm van. Stiekem zeg ik af en toe tegen mijn vriend dat ik graag die Γ©chte buik wil. En dan zegt hij, lachend: ‘dat je dat ooit nog eens zou zeggen hΓ¨?’ En dan moet ik ook lachen, want ik weet dat hij gelijk heeft.

Ik dacht eerst namelijk dat zwanger zijn, gelijk stond aan 30 kilo aankomen, zeker met mijn ‘dik-zijn-verleden’. Nou, dat valt alles mee. Ik merk dat gezonde voeding en voldoende blijven bewegen bijdragen aan fit blijven en niet teveel Γ©xtra kilo’s aankomen. Ik zeg bewust Γ©xtra kilo’s, omdat ik de kilo’s voor het kindje moeiteloos accepteer; ik wil er alleen niet teveel vetjes bij voor mezelf πŸ˜‰ Dat blijft namelijk toch wel een dingetje.

Ik heb nu geen idee hoe mijn zwangerschap verder zal gaan verlopen – vooralsnog heb ik geen klagen – maar ik hoop nog steeds dat ik snel met zo’n mooi, rond buikje rondloop, en dat ik dan met trots in de spiegel kan kijken! Ik denk dat de getallen op de weegschaal op den duur best even slikken gaan zijn – maar daarom weeg ik me niet te vaak – want ik moet op dit moment geen obsessie met dat getal gaan krijgen.

En… in het geval dat ik wel 30 kilo aankom… Ik heb ooit al bewezen dat ik die er vanaf kan krijgen. Dus dan zal het een tweede keer ook wel lukken – ook al is dat na een zwangerschap misschien wat lastiger. De komende maanden staat mijn lichaam in het teken van die kleine en dat is oke! Daarna ga ik weer verder met mezelf en mijn gezondheid!

EΓ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.