… en nu word ik dik #2

In de 16e week van mijn zwangerschap, scheef ik een blog met de titel ‘…. en nu word ik dik!’. Een blog waarin ik eigenlijk vooruitblikte op mijn zwangerschap, en waarin ik beschreef wat ik dacht te gaan vinden van dat ‘dik worden’. Het is een vraag die ik de afgelopen periode ook wel vaker gekregen heb; hoe het mentaal gaat nu ik daadwerkelijk dikker word. Dus tijd om daar eens een blogje aan te wijden!

Het echte ‘dikker worden’ begon eigenlijk pas rond week 22. In de weken daarvoor was mijn mood soms wat wisselend; enerzijds vond ik het prima dat ik nog geen zichtbaar buikje kreeg; anderzijds baalde ik echt dat het nog niet zichtbaar was dat ik zwanger ben. Een wat lastige periode; zeker als er ook nog hormonen meespelen! Iedereen die zei dat die buik na week 20 echt wel ging komen, had gelijk. En oh, wat was ik trots toen dat buikje echt zichtbaar werd!

Aan het begin was het misschien nog wel wat twijfelachtig; of ik een foodbaby had of dat het een echte baby was in de belly… Tekenend was misschien wel de reactie van mijn buurvrouw, die de legendarische woorden uitsprak: ‘het was ook nog niet echt te zien, je had altijd al wel een buikje natuurlijk!’. 

Ik heb daar hard om moeten lachen trouwens, wat misschien nog wel tekenender is dan haar reactie: ik zit goed in mijn vel en dat dikker worden boeit me het grootste gedeelte van de tijd eigenlijk niet. Als ik naar mijn buik kijk, doe ik dit vol trots en ik geniet me suf van dat getrappel daar binnen! Daarnaast ben ik ook nog niet enorm veel aangekomen (een kilo of 8 in 30 weken), waardoor die kilo’s voornamelijk echt aan mijn borsten en buik zitten; en dus niet aan mijn benen, billen of armen. Ook mijn gezicht is nog niet huge geworden, dus ik kan leven met de extra kilo’s.

Of ik de weegschaal leuk vind? Nee, dat niet. Ik let heus wel goed op mijn eten en ik zorg ervoor dat ik voldoende beweging krijg, zodat ik fit blijf en de kilo’s ook binnen de perken blijven. Ik zie zwanger zijn echt niet als vrijbrief om los te gaan qua snacks en maaltijden. Ja, ik heb meer voedingsstoffen en calorieen nodig, maar dit probeer ik voornamelijk uit gezonde voeding te halen. Uiteraard snack ik af en toe, maar dit is voor mij niet anders dan normaal. Het scheelt misschien ook wel dat ik niet echt cravings heb 😉

Nu komen de laatste 10 weken; waarin babyboy nog ongeveer 2 à 2,5e kilo aan gaat komen, dus de belly zal nog wel even flink gaan groeien. De laatste loodjes zullen vast niet mijn favoriet gaan zijn, maar de eerste 30 weken ben ik mentaal goed doorgekomen, dus het zal me in de laatste 10 ook wel lukken. Eens kijken hoeveel trotse ‘look at my belly’ foto’s er nog voorbij gaan komen. En daarna… daarna zal ik jullie heus weer mee gaan nemen in mijn reis om die fitmama te gaan zijn en afscheid te nemen van de zwangerschapskilo’s 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.