Eiersalade

Vind jij het soms ook zo lastig wat je nu op brood moet doen? Of wat je op tafel kan zetten, bij bijvoorbeeld toastjes of een stokbroodje? Er zijn veel smeerseltjes in de winkel te koop, maar ik word vaak al ongelukkig als ik naar de ingrediëntenlijst kijk. Terwijl je met zo weinig ingrediënten, een lekker eiersalade op tafel zetten kan! Het is ook nog eens supermakkelijk om te maken. Echt, je bent zo klaar. En geloof me, als je deze eiersalade geproefd hebt, wil je die uit de winkel niet eens meer!

Wat heb je nodig voor deze eiersalade:

  • 4 eieren
  • 3 el griekse yoghurt 10%
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • paar stengeltjes verse bieslook

Hoe maak je deze eiersalade?

  1. Kook de eieren 8 minuten. Laat ze ‘schrikken’ in koud water. Pel de eieren hierna.
  2. Snijd de eieren doormidden en haal het dooier eruit. Doe deze apart in een schaaltje.
  3. Snij het eiwit in kleine blokjes.
  4. Snij de verse bieslook in kleine stukjes.
  5. Prak de eierdooiers en meng deze met de griekse yoghurt, de kerriepoeder, chilipoeder en de verse bieslook. Roer hier de blokjes eiwit doorheen.
  6. Bewaar je salade in de koelkast.

Mocht je griekse yoghurt iets te weinig smaak vinden geven, dan zou je ook 1 of 2 el kunnen vervangen door mayonaise. Hierdoor wordt je eiersalade  wel iets vetter, en zullen onderstaande voedingswaarden iets veranderen.

Wat zijn de voedingswaarden per 100 gram? (1 portie eiersalade is ongeveer 15 à 20 gram)

212 kcal
Eiwit: 17 gram
Koolhydraten: 1.5 gram
Vezels: 0 gram
Vetten: 17 gram

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.