Eiermuffins

Toen ik eens rondsnuffelde op mijn site, kwam ik erachter dat ik heel weinig hartige tussendoortjes online heb staan. Nu is er natuurlijk niets mis met een plak ontbijtkoek of bananenbrood, maar soms is het ook lekker om iets hartigs te eten, wat vult en voedzaam is. Dit in mijn achterhoofd houdende, ben ik de keuken eens ingedoken. Ik kwam uit op deze eiermuffins, gevuld moet groenten en een beetje kaas. Vol van smaak, makkelijk om mee te nemen en heerlijk om als tussendoortje te eten. Ik geloof dat de boyfriend ze in één dag op had 😉

Wat heb je nodig:

  • 4 à 5 eieren (ligt een beetje aan het formaat van de eieren. Ik gebruikte 5 Small eitjes)
  • 30 ml kookroom light
  • 30 gram geraspte kaas
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 25 gram wortel
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je deze eiermuffins?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pak 6 muffinvormpjes en vet deze in met het scheutje olijfolie
  3. Halveer de cherrytomaatjes, snipper het rode uitje en snij de wortel in plakjes of blokjes
  4. Klop de eieren los met het kookroom en de peper en zout
  5. Vul de muffinvormpjes; begin met het verdelen van de geraspte kaas, hierna volgen de groenten. Daarna vul je de vormpjes met het eiermengsel
  6. Zet de eiermuffins 20 minuten in de oven. Haal ze hierna uit de oven en laat ze afkoelen. Je zal zien dat ze weer iets zullen inzakken. Dit is niet erg 🙂
  7. Eet smakelijk

Mocht je andere groenten in je groentelade hebben liggen: die kan je hier natuurlijk ook in verwerken. Denk bijvoorbeeld aan paprika, spinazie of bosuitjes! Ook hamblokjes zijn erg lekker, maar dan zullen je voedingswaarden wel iets veranderen!

Voedingswaarden per eiermuffin:

94 Kcal
Eiwit: 7 gram
Koolhydraten: 1.5 gram
Vet: 7 gram
Vezels: 0.5 gram

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.