‘Echte’ pepernoten

Het blijft altijd een discussie; pepernoten of kruidnoten. Want 80% van Nederland noemt kruidnoten steevast pepernoten. Nu zijn kruidnoten érg lekker, maar vond ik het ook wel passend bij Sinterklaas om échte pepernoten te maken. Echte pepernoten, die niet knapperig, maar een beetje chewy zijn. Kruidig en zoet. Geen kruidnoten, maar echte pepernoten! Hup, de keuken in en bakken maar!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram roggemeel (speltmeel of havermeel kan natuurlijk ook!)
  • 100 gram appelstroop
  • 50 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl anijskruiden
  • snufje zout

Hoe maak je deze pepernoten?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Doe de ingrediënten bij elkaar in een beslagkom en kneed dit tot je een vast deeg hebt. Het kan zijn dat het deeg nog wat klef en nat is, dit is niet erg. Mocht je het echt nog te nat vinden, voeg dan wat extra roggemeel toe.
  3. Maak balletjes van het deeg. Ze mogen best ietsje groter zijn, dit is bij pepernoten geen probleem.
  4. Bak de pepernoten 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat ze goed afkoelen! En eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.