Did I stay fit on vacation?

De afgelopen periode stond voor mij vooral in het teken van ‘Getting Fit Again’. Dit hebben jullie wekelijks kunnen lezen op mijn blog. En toen kwam er een kleine break, ik ging namelijk 2,5e week op vakantie. Ik probeer op vakantie altijd vooral voor ‘balans’ te gaan, en niet per se om af te vallen. Ik schreef mijn voornemens voor mijn vakantie op in een blog; hoe ik op vakantie om ga met mijn gezondheid. Vandaag neem ik even de tijd om hierop terug te blikken: hoe is het gegaan? 

Sport: Ik had lekker wat sportkleding en mijn hardloopschoenen ingepakt, en die zijn ook veel gebruikt. De eerste week in Miami hebben we 3x hardgelopen, zijn we een keer in de fitnesszaal van het hotel geweest en heb ik een yogales meegedaan. Prima eerste week dus! Het hardlopen was wel zwaar hoor; het was in Miami tussen de 25 en 30 graden en de luchtvochtigheid was hoog. Ik heb dus geen enorme afstanden afgelegd, rondjes van 5 en 6 kilometer waren wat mij betreft voldoende. De laatste anderhalve week van mijn vakantie hebben we een cruise met een schip gedaan, door de Caraïben. Op de boot hardlopen was wat lastig, maar er was een fitnesszaal aan boord en hier zijn we om de dag ongeveer wel geweest. Ook hebben we nog aan een 5k benefiet walk meegedaan. Al met al heb ik mijn sportdoelen op vakantie dus prima behaald!

Beweging: Ik heb de hele vakantie rondgelopen met mijn stappenteller. Iedere dag liepen we wel tussen de 10.000 en 20.000 stappen, dus de voetjes hebben flink wat meters gemaakt. Met als max een wandeltocht van 13 kilometer (ik was er wel een beetje klaar mee toen, in die hitte haha). Verder zijn we nog lekker wezen snorkelen (hallo zwemkilometers), dus ook qua beweging zat het zeker goed. Ik merkte wel dat ik wat obsessief werd door die stappenteller, op rustige ‘hangdagen’ moest ik van mezelf toch per se nog even wandelen om die 10.000 stappen te behalen. Geen ramp op vakantie, maar het moet natuurlijk geen obsessie worden…

Voeding: Ja, dat is soms voor mij wel een lastige. Ik heb mijn voeding op vakantie wel een beetje losgelaten, maar ik ben niet helemaal los gegaan. Ik heb genoten van ontbijtjes, etentjes, toetjes en The Cheesecake Factory. Maar ik redde het  vaak goed op 3 maaltijden (iets grotere porties dan thuis), waardoor ik als tussendoortje soms wat fruit pakte, of die helemaal niet nodig had. En toen wij eenmaal de Whole Foods ontdekte, hebben we daar vaak wel gezonde(re) maaltijden gescoord. Wel ging ik mijn havermoutje op een gegeven moment wel missen hoor 😉

Tevreden? Ja, ik ben tevreden over de balans die ik heb gehouden op vakantie. Ik heb wat meer gegeten dan ik normaal zou doen, maar er vooral ook van genoten. Daarnaast veel beweging gehad, dus dat geeft een mooie balans. De weegschaal dacht hier wel iets anders over, maar ik ken mijn lichaam: die herstelt zich vaak qua vochtbalans weer in enkele dagen, dus daar maak ik me totaal geen zorgen om 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.