Diary #4

Die Berenloop vorige week. Hè, dat was best een eye opener voor me. Ik dacht dat ik na Berlijn weinig meer van mijn conditie over gelaten had, maar ik liep nog vrij makkelijk een halve marathon. De tijd even daar gelaten, want ik kwam nergens in de buurt van m’n PR. Niet dat dat ooit het plan is geweest, maar toch 😉 Wel heb ik het plan opgevat om mijn conditie nu weer goed op peil te gaan houden. Dat betekent: braaf 3x per week lopen, waarvan 1x een lekkere interval op de baan en sowieso m’n langere duurloop! Bring it!

Maandag begonnen we op Terschelling, waar we een rustige ochtend hadden, voordat we naar de boot vertrokken en richting huis gingen! Het Berenloop weekend zat er weer op!

Dinsdag had ik nog lekker vrij en ging ik met vriendin Christine chillen in de sauna! Heerlijk 🙂 Na een ontspannen dagje besloot ik wel naar mijn baantraining te gaan, waar ik een rustigere training deed, omdat ik uit mocht lopen na m’n halve marathon. Ik deed een rustige interval van 5x 600m, met daarna een krachtoefening en dan 200m rust. Ik liep gezellig kletsend met verschillende loopmaatjes mijn rondjes. Leuk!

Woensdag ging ik naar crossfit, wat een behoorlijk pittige workout was; met vooral veel burpees! En het was een beetje een verdrietige training ook, want na 10 maanden supertoffe crossfit workouts gehad te hebben hier, moest ik mijn abonnement opzeggen. Ik ga namelijk verhuizen en blijven crossfitten in Woerden is wat uit de richting. Wel blijf ik tot de verhuizing nog lekker sporten hier hoor! In de avond moest ik trouwens ook nog de nachtdienst in…. Nooit m’n favoriet…

Donderdag sliep ik lekker wat uurtjes en had ik een prima middagje. Bjorn ging in de avond naar looptraining, maar omdat dit voor mij iets teveel haasten zou worden, ging ik zelf even een rondje lopen. Ik deed 7 kilometer met hierin 10x 1 minuutje versnellen. Niet te snel, want ik had nog een nachtdienst en niet al mijn energie moest op zijn 😉

Vrijdag sliep ik weer lekker overdag wat uurtjes en had ik daarna een rustig dagje, met veel Netflix. Lekker even bijkomen mag best na 2 nachtdiensten.

Zaterdag had ik samen met mijn vriend vrij en hadden we lekker wat quality time; we zijn naar Bohemian Rhapsody geweest en hebben hierna lekker een hapje gegeten samen. Heerlijk!

Zondag was het duurlooptijd. Ik besloot lekker eens op tijd te gaan trainen, en niet op kilometers. Dit geeft me soms wat meer rust, omdat dan de afstand gewoon niet uitmaakt en ik me echt goed kan focussen op mijn hartslag en mezelf. Onderweg kwam ik Esther tegen. Ik ken Esther al een tijdje via Instagram en we wonen bij elkaar in de buurt, maar door marathonplannen hebben we nog nooit samen gelopen. Hier brachten we zondag direct voor een klein stukje verandering in 🙂 Ik liep vrij makkelijk 13 kilometer in mijn 90 minuten, dus dat ging lekker. Hierna even rustig aan gedaan, omdat ik late dienst had!

Het was een lekker weekje. Komende week weer lekker doorpakken en afsluiten met de Zevenheuvelenloop!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.