Diary #1

Ik was heel enthousiast weer aan mijn ‘Breaking 2’ blogs begonnen, totdat ik vorige week aankondigde dat een échte Breaking 2 poging voor dit jaar even van de baan is. Mocht je het niet gelezen hebben, er is niets ernstigs aan de hand hoor, maar december gaat een klusmaand worden in plaats van een goede hardloopmaand. En dan willen afsluiten met een PR op de halve marathon, dat is niet realistisch. Dus voor nu is het doel weer lekker gaan lopen, na Berlijn. Hier had ik de afgelopen periode wat moeite mee, maar er zit gelukkig vooruitgang in 🙂

Dinsdag begon mijn hardloopweek met looptraining in de avond. Dus nee, die foto is niet van mijn training 😉 Op het programma stond 10x 200m met 100m rust tussendoor, met als toetje 3x 400m met 200m rust. Ik heb de 10x 200m gelopen, en toen lekker uitgelopen. Ik moest te diep gaan (naja, dit moest van niemand, maar ik wilde per se de goede tempo’s lopen) en besloot dat rustig uitlopen een beter idee was. Wel was het lekker om te merken dat ik 200’s weer prima op tempo lopen kan. Behalve dat het me nog steeds ietsje meer energie kost!

Woensdagochtend ging ik naar crossfit, voor het eerst sinds Berlijn. Oeps. Nou, dat heb ik geweten. Met veel oefeningen voor armen, schouders en rug kon ik er qua spierpijn weer even tegenaan. Maar het was lekker om weer geweest te zijn!

Donderdag liep ik in de avond een rustige 5 kilometer. En het was lekker om te merken dat het lopen eindelijk weer vanzelf leek te gaan. Dat mijn lichaam weer wist welke beweging het moeiteloos moest maken. Mijn hartslag ging ook niet skyhigh, dus daar was ik al lang blij mee!

Vrijdag en zaterdag sportte ik even niet, maar ik kwam wel aan mijn beweging hoor 😉 Lekker veel gewandeld, dus actief herstel!

Ik deed vrijdag en zaterdag bewust rustig aan, omdat ik gisteren de Maliebaanloop op het programma had staan. Ik had me ingeschreven voor de 10 kilometer, en vooraf had ik behoorlijk weinig zin. Ik bedacht me zelfs dat ik ook na 6 kilometer kon stoppen. Wat niet gebeurd is, want ik heb gewoon de 3 rondjes over de Maliebaan en door het Wilhelminapark gelopen. Ik wilde graag onder de 1.05u lopen en ik liep zelfs onder het uur, dus dik tevreden. Ik moest er wel echt diep voor gaan, maar hey, ik ben het nog niet verleerd, en dat biedt hoop! 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.