Dadel-kokos-havermout koekjes

Deze koekjes maakte ik vorige week en waren direct een hit. Ze zijn zacht en chewy, maar wel met een frisse bite door de kokos. Daarnaast zijn ze lekker voedzaam, door de havermout. En ook zorgen de havermout en de dadels nog eens voor een fijne dosis voedingsvezels. Al met al zijn het dus ideale koekjes als tussendoortje!

Wat heb je nodig?

  • 75 gram speltmeel
  • 75 gram havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 75 gram gesmolten roomboter
  • 75 gram kokosrasp
  • 1 ei
  • 6 medjoul dadels
  • 30 gram honing
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Hoe maak je deze koekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Laat de dadels een halfuurtje weken in lauw water, dan zijn ze zo beter kneedbaar
  3. Doe alle ingredienten in een kom en kneed dit goed fijn, tot je een samenhangend deeg hebt – pas op, dit kan warm zijn met de gesmolten roomboter die erin zit!
  4. Maak 12 koekjes van dit deeg en leg deze op de bakplaat.
  5. Bak deze koekjes gaar in 15 minuten en laat ze goed afkoelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *