Dadel Hazelnootcake

Nu het weer tijd is om aan al onze goede voornemens te werken, kunnen makkelijke tussendoortjes natuurlijk niet ontbreken. Want juist die tussendoortjes, zijn voor mij echt nog wel eens een valkuil. Daarom is het goed om voldoende tussendoortjes op voorraad te hebben, je grijpt dan echt minder snel naar ongezondere hapjes. Deze cake is helemaal makkelijk: je maakt hem aan het begin van de week, en je kan er de hele week van genieten! Easy peasy!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram medjoul dadels
  • 125 gram hazelnoten
  • 5 eieren
  • 30 gram cacao
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 179 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier
  2. Doe de hazelnoten in de keukenmachine en maal deze zo fijn mogelijk, zodat je hazelnootmeel krijgt. Zet dit even apart.
  3. Doe de dadels met de eieren in de keukenmachine en meng dit met elkaar, zodat de dadels gepureerd worden.
  4. Doe alle ingredienten in een beslagkom en meng dit tot je een mooi beslag hebt. Doe dit in de cakevorm en bak dit in 30 à 35 minuten gaar
  5. Snij de cake in 10 plakken. Je kan ze invriezen, maar ook enkele dagen bewaren. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per plak, uitgaande van 10 plakken

166 kCal
Eiwit: 7 gram
Koolhydraten: 9 gram
Vet: 11 gram
Vezels: 3 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *