Dadel granola repen

Ik vind reepjes altijd fijne tussendoortjes. Ik heb standaard wel iets van een reepje in mijn tas, ook wel het ‘noodreepje’ genaamd. Nu zijn voorverpakte reepjes heel handig, maar het is ook helemaal niet moeilijk om zelf repen te maken. Als je dit recept volgt, heb je binnen no time een heerlijk, voedzaam tussendoortje in de koelkast liggen!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram granola
  • 175 gram dadels
  • 2 el pindakaas
  • 75 gram dadelstroop/appelstroop/honing

Hoe maak je deze repen?

  1. Maal de dadels fijn in de keukenmachine. Voeg hierna de stroop en pindakaas toe en mix dit met elkaar. (mijn keukenmachine was niet helemaal fan van dit deel) 
  2. Kneed hierna de granola door dit dadelmengsel heen. Meng dit erg goed met elkaar, tot je een vaste massa hebt.
  3. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en schep het dadel/granola mengsel hier in. Verspreid het over de bakvorm en duw dit goed aan. Zet dit nu in de koelkast, voor 3 à 4 uur. Snij er hierna repen van. Bewaar ze in de koelkast, totdat je ze eten gaat!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *