Dadel caramel kwarktaart

Ik ben dol op caramel. Je mag me er serieus voor wakker maken. Nou ja, misschien niet letterlijk, maar als het ergens voor moet zijn, doe dan maar voor caramel! Omdat ik toch graag mijn slaap pak, besloot ik om die caramel te verwerken in een heerlijke kwarktaart. Kan als tussendoortje en als ontbijtje, dus hoef je mij er niet voor wakker te maken 😉

Wat heb je nodig? (doorsnede 18 cm)

Voor de bodem:

  • 1 ei
  • 150 gram speltmeel
  • 50 gram honing
  • 10 gram kokosolie
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder

Voor de vulling:

  • 500 gram magere kwark
  • 2 el honing
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 6 blaadjes gelatine

Voor de caramellaag:

  • 12 geweekte dadels
  • 2 el honing
  • 1 el pindakaas
  • snufje vanillepoeder
  • snufje zeezout
  • 50 gram gehakte hazelnoten

Hoe maak je deze taart?

  1. We beginnen met de bodem. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie en voeg de overige ingrediënten toe. Kneedt dit tot een vast deeg en maak hier de bodem van de taart van. Duw dit goed vast en bak de bodem af in 15 minuutjes. Laat deze goed afkoelen voordat je verder gaat met de kwarklaag.
  3. Voor de kwarklaag: week de gelatineblaadjes in koud water. Doe de magere kwark met de honing en het vanillepoeder in een beslagkom en meng dit.
  4. Pak een steelpannetje en doe hier 2 eetlepels water in. Knijp de gelatine uit, en voeg deze hier aan toe. Verwarm dit al roerend, totdat de gelatine volledig opgelost is. Voeg dit dan toe aan het kwarkmengsel en mix dit goed. Verdeel dit over de bodem en zet 2 uurtjes in de koelkast.
  5. Maak nu de caramellaag. Doe alle ingrediënten, behalve de hazelnoten, in een keukenmachine en maal dit tot een caramellaag. Als het niet goed mengt en te dik blijft, voeg dan 1 of 2 eetlepels water toe. Verdeel de caramel over de kwarklaag en smeer dit goed uit. Verdeel vervolgens de gehakte hazelnoten over de caramellaag en zet de taart in de koelkast tot je gaat eten!
  6. Enjoy!

Even iets anders. Ik ben genomineerd voor de Foodblog Awards, in de categorie ‘Special Interest Food Blog’. En dit als enige hardlopende foodblogger. Supertof!

Ik zou het leuk vinden als je even de moeite wilt nemen om op mijn blog te stemmen via deze link 🙂

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.