Courgette stamppot met spicy kip

Mijn vriend keek me gek aan, toen ik enkele weken geleden, met 30 graden, aardappels stond te stampen voor deze maaltijd. Mij leek het een prima maaltje – aardappels, courgette, kip: allemaal redelijk licht verteerbaar, wat prettig is als het warm is. Ik denk overigens dat deze stamppot ook prima te doen is als het vriest hoor, maar dat moet ik in de winter nog maar eens testen! In ieder geval is het een maaltijd die snel gemaakt is, en daar hou ik wel van!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 800 gram aardappels
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram kipfilet
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el teriyakisaus
  • scheut melk
  • klont roomboter
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze stamppot?

  1. Snij de kip in stukjes en marineer deze met de teriyakisaus en de kruiden! Laat dit lekker een uurtje intrekken.
  2. Schil de aardappels en kook deze tot ze goed gaar zijn.
  3. Rasp de courgette. Snij de rode ui in blokjes en pers de teentjes knoflook.
  4. Doe een beetje olijfolie in de wokpan en voeg de rode ui en de geperste knoflook toe. Fruit dit een aantal minuutjes, voeg dan ook de courgette toe en roerbak dit 5 minuten.
  5. Ondertussen bak je in een koekenpan ook de blokjes kip gaar.
  6. Stamp de aardappels en voeg voldoende roomboter en melk toe om er een fijne puree van te maken. Roer hier het courgettemengsel doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  7. Voeg de kipblokjes toe!
  8. Enjoy 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.