Courgette bananenbrood met pure chocolade

Ik ben sowieso fan van bananenbrood; ik bedoel: de smaak, fruit op een fijne manier als tussendoortje, het feit dat het met zoveel andere ingrediënten te combineren is. Heerlijk! Op internet kwam ik een recept tegen om bananenbrood te combineren met courgette, en dat moest ik natuurlijk ook proberen. Want: fruit én groenten verwerkt in een tussendoortje. Beter kan niet toch? En misschien vind je het wat eng klinken, courgette, maar ik beloof je: je proeft het niet. Nee, echt niet! 

Wat heb je nodig?

  • 2 courgettes
  • 3 bananen
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 3 eieren
  • 160 gram honing
  • 300 gram speltmeel
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 tl vanillepoeder
  • 3 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje zout

Hoe maak je dit courgette bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm van 20x28cm met bakpapier.
  2. Rasp de courgette, doe dit in een theedoek en wring de courgette uit. Hoe meer vocht je uit de courgette krijgt, hoe beter. Wringen dus. Blijven wringen. En dan nog even doorwringen. Juist. Je kan het, train die armspiertjes maar 😉
  3. Doe de banaan met de gesmolten roomboter, honing en eieren in de blender en maal dit tot het een egaal geheel is. Doe dit in een beslagkom en voeg het meel, vanillepoeder, bakpoeder, kaneel en zout toe. Meng dit goed. Roer hier vervolgens de courgette doorheen.
  4. Hak de pure chocolade in stukken en roer dit door het beslag heen.
  5. Doe het beslag in de bakvorm, smeer het goed uit en bak dit af in 30 minuten.
  6. Laat het courgette bananenbrood goed afkoelen, snij het in stukken en bewaar het in een luchtdichte trommel. Het brood blijft het lekkerst als je het in de koelkast bewaard!
  7. Enjoy!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.