Als ik koekjes bak, dan snack ik graag van het deeg. Dus waarom niet gewoon eens koekjesdeeg maken als snack 😉 Zeker in combinatie met chocolade! Heerlijk om een voorraadje in de koelkast te bewaren en af en toe even zo’n balletje te pakken. Het nadeel: zodra je de koelkast open trekt en je deze ziet liggen, wil je snacken. Ach… het kan 😉
Wat heb je nodig?
- 70 gram havermout
- 60 gram amandelmeel
- 60 gram honing
- 35 gram pindakaas
- 20 gram kokosolie
- 10 gram kokosrasp
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl vanille poeder
- snufje zout
- Chocolade om mee te garneren
Hoe maak je deze balletjes?
- Smelt de kokosolie. Voeg havermout, amandelmeel, kokosrasp, honing, pindakaas, kaneel, vanille poeder en zout toe. Kneed dit tot een vast deeg. Is het te droog? Voeg dan wat water toe.
- Draai balletjes en zet deze even in de vriezer.
- Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
- Haal de balletjes uit de vriezer en haal deze door de chocolade heen. Strooi hier eventueel wat amandelmeel of kokosrasp overheen.
- Bewaar de balletjes in de koelkast