Citroencake met blauwe bessen

Mmm, blauwe bessen! Ik krijg er echt geen genoeg van! Ik eet blauwe bessen het liefst in ieder denkbare combinatie… Dus toen ik weer een nieuw tussendoortje op tafel wilde toveren, was het voor mij niet zo lastig om te bedenken waarmee: met blauwe bessen! Ik combineerde het met de frisse en lichtzure smaak van citroen. Héérlijk!

Wat heb je nodig voor deze cake?

  • 200 gram speltmeel
  • 100 gram roomboter
  • 75 gram honing
  • 2 eieren
  • 150 gram blauwe bessen
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • sap van 2 citroenen
  • rasp van 1 citroen

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter en laat dit even afkoelen. Voeg vervolgens de honing en de eieren toe, en klop dit in enkele minuten romig en schuimig.
  3. Voeg het speltmeel, citroenrasp, citroensap, bakpoeder en het snufje zout toe en meng dit tot het beslag. Roer vervolgens de blauwe bessen hierdoor.
  4. Bak de cake gaar in ongeveer 50 à 55 minuten. Check even met een sateprikker of-ie goed gaar is!

Voedingswaarden per plak (als je 12 plakken snijdt)
158 kCal
Eiwit: 4 gram
Koolhydraten: 15 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 8 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.