Citroen mousse

In Miami aten Bjorn en ik ons suf aan Chobani. Voor de niet kenners: Chobani is een soort Griekse yoghurt die onder andere bij de Whole Foods te koop is. Het leuke is ook dat Chobani in verschillende smaken komt. De smaak ‘creamy lemon’ was absolute favoriet, dus ik móest thuis wel aan de slag om deze ook zelf te maken! Dat resulteerde in deze heerlijke citroen mousse. Lekker als fris toetje!

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 500 gram griekse yoghurt
  • 75 ml slagroom
  • 30 gram honing
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van 1/2 citroen
  • snufje vanille poeder
  • Optioneel: snufje kurkuma (kleurt de mousse iets geler, je proeft hier niets van)

Hoe maak je dit?

  1. Klop de slagroom op met de honing en voeg het snufje vanillepoeder toe.
  2. Roer hierna voorzichtig de griekse yoghurt, citroenrasp, citroensap en (eventueel) kurkuma er door.
  3. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en garneer met wat schijfjes citroen en citroenrasp.
  4. Laat eventjes opstijven in de koelkast!
  5. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:
241 kCal
Eiwit: 6 gram
Koolhydraten: 13 gram
Vezels: 0 gram
Vetten: 17 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.