Ciabatta met gemarineerde kip

Een tijdje geleden ontving ik een pakketje met fijne foodpost van Frutesse. Ik kreeg allemaal kleine potjes met hun varianten appelstroop. Een simpele boterham met appelstroop is natuurlijk lekker, maar het is een grotere uitdaging om er zelf iets van te maken. Omdat we nog kipfilet in de koelkast hadden liggen, besloot ik ciabatta’s te maken met gemarineerde kip. En in die kipmarinade gebruikte ik de appelstroop. Dat klinkt als een interessante, en misschien wat vreemde, combinatie, maar het is wel een combinatie die je wil testen!

Wat heb je nodig voor 4 broodjes?

  • 4 kleine ciabatta’s
  • 250 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • een handje rucola
  • 30 gram ketchup
  • 30 gram appelstroop
  • 1 tl appelazijn
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • snufje zout en peper

Hoe maak je deze broodjes?

  1. Snij de kipfilet in reepjes. Vermeng in een schaaltje de ketchup, appelstroop, appelazijn, knoflookpoeder en peper en zout. Meng dit erg goed met elkaar en voeg dit vervolgens toe aan de kipreepjes. Laat de marinade lekker een aantal uurtjes in trekken.
  2. Snij de rode ui en rode paprika in reepjes.
  3. Verhit wat olie in een wokpan en bak hierin de kip gaar. Voeg dan de ui en paprika toe en wok dit 2 minuutjes mee.
  4. Beleg de ciabatta’s met rucola en het kipmengsel.
  5. Eet smakelijk

Voedingswaarden per broodje
256 kCal
Eiwit: 21 gram
Koolhydraten: 36 gram
Vezels: 1 gram
Vetten: 2.5 gram

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.