Chunky Tony Caramel Zeezout Cookies

Donderdag wordt mijn Tony’s dag geloof ik 😉 Vorige week donderdag postte ik namelijk al het recept van de Tony Chocolonely Wafels, en vandaag weer deze cookies! Deze cookies waren heaven. Ik kan daar gewoonweg niet omheen 🙂 Dus bij deze… cookies die iets minder healthy zijn voor onze bellies, maar die héééél healthy zijn voor onze mood! Met gepaste trots presenteer ik mijn Chunky Tony Caramel Zeezout Cookies!

Wat heb je nodig voor 10 cookies?

  • 100 gram Tony Chocolonely Caramel Zeezout
  • 175 gram speltmeel
  • 100 gram roomboter
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • Een handje amandelen
  • Een handje hazelnoten
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Goede snuf zout
  • 1/2 tl vanillepoeder

Hoe maak je deze cookies?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
  2. Hak de noten en 50 gram van de Tony’s in kleine stukken.
  3. Smelt de roomboter in een pannetje. Als alles gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de overige 50 gram Tony’s toe. Blijf dit roeren tot alles gesmolten is en doe dit dan in een beslagkom.
  4. Voeg het speltmeel, de kokosbloesemsuiker, het vanillepoeder, het ei, het bakpoeder en de snuf zout toe. Kneed dit tot een deeg. Kneed vervolgens de noten en de stukken Tony’s hier doorheen.
  5. Vorm 10 balletjes van het deeg en duw deze plat op het bakpapier.
  6. Bak de koeken af in 15 à 20 minuten en probeer ze niet allemaal in een keer op te eten!
  7. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.