Chocolademousse met aardbeien

Dit toetje is echt heaven. Ik overdrijf niet. Het ziet er niet alleen mooi uit, het smaakt ook verschrikkelijk goed. Het ideale recept om een leuk etentje mee af te sluiten. Of gewoon een keer als ontbijtje. Of om te maken voor een filmavondje met vrienden. Want chocolademousse kan toch eigenlijk altijd?

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 30 gram amandelmeel
  • 30 gram honing
  • 30 gram pure chocolade
  • 5 eetlepels kokoscrème
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 8 à 10 aardbeien
  • Wat kokosrasp
  • 2 weckpotjes om in te serveren (is natuurlijk niet verplicht. Maar is stiekem wel leuk)

Hoe maak je dit toetje?

  1. Doe de amandelmeel met de honing, de cacaopoeder en de kokoscrème in een kom. Roer dit goed door.
  2. Smelt de chocolade au bain marie. Roer dit door het mengsel.
  3. Halveer de aardbeien en zet die naast elkaar tegen de rand van de weckpot. Verdeel de chocolademousse over de weckpotjes. Doe dit voorzichtig, zodat de aardbeien blijven staan.
  4. Garneer de mousse met de overgebleven aardbeien en wat kokosrasp.
  5. Zet de weckpotjes minstens 1 uur in de koelkast.
  6. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.