Chocolade Fudge

Als iemand mij zou vragen of dit een gezond recept is, dan zou ik eigenlijk nee moeten zeggen. Ja: het is gemaakt van pure en onbewerkte ingrediënten, maar er zitten echt veel calorieën in. Wat niet inhoud dat je deze fudge niet een keer voor jezelf MOET maken hoor, want echt, deze treat wil je een keer eten. Maar hou in je achterhoofd dat je dit niet iedere dag kan eten, zonder misschien toch wat aan te komen. Lastig, want deze fudge is echt zó lekker! Don’t say I didn’t warn you 😉

Wat heb je nodig voor de fudge? (gemaakt in een kleine ovenschaal)

  • 60 gram gesmolten kokosolie
  • 75 gram gesmolten pure chocolade
  • 100 gram honing
  • 50 gram pindakaas
  • 50 gram amandelpasta
  • 40 gram cacao
  • 50 gram gemengde noten
  • 50 gram rozijnen

Hoe maak je de fudge?

  1. Doe de gesmolten chocolade en kokosolie samen in een kom. Voeg hierna de honing, pindakaas, amandelpasta en cacao toe. Roer dit tot je een egaal mengsel hebt.
  2. Roer hierna de gemengde noten en de rozijnen door dit mengsel heen
  3. Bekleed je bakvorm of ovenschaal met bakpapier en giet hier dit mengsel in.
  4. Zet dit minstens 2 uur in de koelkast. Een halfuurtje in de diepvrieskan ook.
  5. Snij de fudge in stukjes en bewaar deze in de koelkast
  6. Succes met niet alles in 1 keer opeten 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *